Το μετρό ξανά στο αεροδρόμιο

Την επαναφορά των δρομολογίων στην προγενέστερη κατάσταση, απαιτεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών μετά τις αντιδράσεις.

Το μετρό ξανά στο αεροδρόμιο

Την επαναφορά των δρομολογίων στην προγενέστερη κατάσταση, δηλαδή χωρίς μετεπιβίβαση στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας, απαιτεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών μετά την κατακραυγή που υπήρξε, αλλά και την άμεση απάντηση του Προαστιακού/ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καλύψει το κενό.

Mε επείγον έγγραφο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Μεταφορών κ. Θανάσης Βούρδας ουσιαστικά επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ερωτάται μέσω εσωτερικής αλληλογραφίας, πώς αποφάσισε τη διακοπή του ενιαίου δρομολογίου του μετρό από και προς το αεροδρόμιο χωρίς να έχει λάβει την έγκριση του αρμόδιου υπουργείου. Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες οι συρμοί του μετρό θα πραγματοποιούν ολόκληρη την διαδρομή από Αγ. Μαρίνα έως Αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές στη γραμμή 3 του μετρό που οδήγησαν σε αναστολή της ενιαίας διαδρομής από την Αγία Μαρίνα έως το Αεροδρόμιο από την 1η Νοεμβρίου έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του επιβατικού κοινού. Και αυτό γιατί τα δρομολόγια πραγματοποιούνται πλέον μεταξύ των σταθμών Δουκίσσης Πλακεντίας και Αεροδρόμιο αντί κατά μήκος όλης της γραμμής 3 (Αγία Μαρίνα - Αεροδρόμιο), όπως γινόταν μέχρι πρότινος. Η αλλαγή αυτή έχει προκαλέσει ταλαιπωρία στους επιβάτες και συνωστισμό κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες. Αποτέλεσμα είναι όσοι έχουν τελικό προορισμό το Αεροδρόμιο πρέπει να ανεβαίνουν με τις αποσκευές τους και στη συνέχεια να κατέβουν στην απέναντι αποβάθρα προκειμένου να επιβιβαστούν στους συρμούς που κατευθύνονται προς το Αεροδρόμιο. Η ταλαιπωρία αφορά τόσο εκείνους που κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο, όσους και εκείνους που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προχώρησε στην παραπάνω απόφαση, με στόχο να ενισχύσει τα δρομολόγια του κορμού, ώστε να περιορίσει τις χρονοαποστάσεις μεταξύ των δρομολογίων. Η προσπάθεια όμως να λύσει το πρόβλημα των καθυστερήσεων στον κύριο κορμό των δρομολογίων, προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα σε όσους μετακινούνται μεταξύ των οποίων και τουρίστες από και προς το Αεροδρόμιο.

Πηγή: naftemporiki.gr