Δημαρχείο Αθηνών: Στα χρώματα της λογοκριμένης ροζ σημαίας (vid)

Το δημαρχείο Αθηνών στα χρώματα της λογοκριμένης ροζ σημαίας, για την Ημέρα της Γυναίκας

Δημαρχείο Αθηνών: Στα χρώματα της λογοκριμένης ροζ σημαίας (vid)

Το έργο τέχνης «Ενοχή της Γειτονιάς» (Neighborhood Guilt) της Γεωργίας Λαλέ «έντυσε» το δημαρχείο Αθηνών στην πλατεία Κοραή, το βράδυ της 8ης Μάρτη, την Ημέρα της Γυναίκας.

Υπενθυμίζεται πως το έργο τέχνης λογοκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και αποσύρθηκε από την έκθεση του ελληνικού προξενείου της Νέας Υόρκης -με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη- μετά από ακροδεξιές αντιδράσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών που τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων δράσεις για την ενίσχυση της γυναικείας φωνής και την αντιμετώπιση του ανησυχητικά αυξανόμενου φαινομένου της έμφυλης βίας.

Παρουσία στην έκθεση θα έχει η εικαστικός Γεωργία Λαλέ με την performance της με τίτλο «ΑΔΥΤΟΝ», για την πραγματοποίηση της οποίας η καλλιτέχνιδα καλεί γυναίκες και θηλυκότητες να της δωρίσουν δικά τους σεντόνια που μπορούν να φέρουν μαζί τους, την ίδια ημέρα και κατά τη διάρκεια της δράσης, καθώς και με την τριήμερη εικαστική της έκθεση με τίτλο «Η Ενοχή της Γειτονιάς».

Η έκθεση «Η Ενοχή της Γειτονιάς» θα είναι ανοιχτή προς το κοινό από τις 8 έως και τις 10 Μαρτίου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο της έργο «Σημαία», φτιαγμένο ειδικά για τη φετινή Διεθνή Ημέρα των Γυναικών.

Στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου Αθηναίων με τίτλο «Γνωρίζοντας από την κόψη: Τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών μιλάμε για την έμφυλη βία», στις 8 Μαρτίου, από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα, το έργο «Ροζ Σημαία» (2021) της Γεωργίας Λαλέ θα «ντύσει» την πρόσοψη του δημαρχείου Αθηνών, με τη χρήση της τεχνολογίας 3D projection mapping.