Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Φοιτητές από όλες τις σχολές της χώρας αντιδρούν με νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά της ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Κορυφώνεται ο φοιτητικός ξεσηκωμός ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών ΑΕΙ, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη -και τελευταία- μέρα της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο.

Φοιτητές από όλες τις σχολές της χώρας -για 9η εβδομάδα- συνεχίζουν τις πολύμορφες δράσεις τους ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου που ανοίγει το δρόμο στην ίδρυση «μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων» και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Λίγο μετά τις 11:30 ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το πανελλαδικό συλλαλητήριο, που έχουν προγραμματιστεί στις 12:00.

Πάνω από 195 φοιτητικοί σύλλογοι από όλα τα ΑΕΙ της χώρας θα λάβουν μέρος στην πορεία που θα καταλήξει στη Βουλή, έχοντας μάλιστα στο πλευρό τους μαθητές, πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, αλλά και σωματεία, εργατικά κέντρα, άλλους φορείς και συλλογικότητες.

«Στους δρόμους καταψηφίζονται τα νομοσχέδια και ακυρώνονται οι νόμοι», δηλώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι επαναλαμβάνοντας ότι απορρίπτουν το νομοσχέδιο, που το βράδυ αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία, ενώ παράλληλα διεκδικούν σπουδές δημόσιες και δωρεάν, πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα.

Πηγή: in.gr