Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου με τον Ζελένσκι: «Εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος κάθε μέρα»

Συνολικά 45 λεπτά, 15 λεπτά περισσότερο από το προγραμματισμένο, υπό τον ήχο των σειρήνων, διήρκεσε σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου με τον Ζελένσκι: «Εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος κάθε μέρα»

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Οδησσού, στη σκιά της έκρηξης που σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ακούστηκαν σειρήνες ενώ υπήρξε ενημέρωση για επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο και ενεργοποίηση της αεράμυνας. Όπως έγινε γνωστό, η ουκρανική αεράμυνα εκτόξευσε αντίμετρα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα η Οδησσός χτυπήθηκε είτε από πύραυλο Iskander είτε από πύραυλο Onyx.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που ακολούθησε λέγοντας: «Μας έκαναν μια ξενάγηση στο λιμάνι (…) Όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες και λίγο μετά όταν πηγαίναμε στα αυτοκίνητά μας ακουσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Για μας είναι η καλύτερη υπευθυμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα. Ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο».

Η περιγραφή της πυραυλικής επίθεσης

Τη στιγμή της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στην Οδησσό σε απόσταση αναπνοής από την ελληνική αποστολή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι περιέγραψε δημοσιογράφος.

«Ήχησαν οι σειρήνες, ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα» περιέγραψε η απεσταλμένη της ΕΡΤ Γεωργία Σκιντζή.

Η Οδησσός δέχθηκε και σήμερα βαλλιστική επίθεση από τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, κυβερνητικής και δημοσιογραφικής είναι καλά στην υγεία τους και δεν τίθεται θέμα για την ασφάλειά τους.

Όπως δήλωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν οι σειρήνες και υπήρξε ενημέρωση για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και ενεργοποίηση αεράμυνας της περιοχής.

Κυβερνητικές πηγές: Ασφαλής ο πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή μετά την έκρηξη στην Οδησσό

Με βάση την ενημέρωση που έγινε στην ελληνική αποστολή από τις ουκρανικές αρχές, από την επίθεση, έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα στην Πόλη της Οδησσού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η ελληνική αποστολή είναι ασφαλείς.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ζελένκσι, η οποία αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Στην Ουκρανία βρίσκονται μαζί με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου Αριστοτελία Πελώνη και η διευθύντρια του γραφείου Τύπου Κύρα Κάπη.

ΠΗΓΗ: CNN