Ουκρανία: Έκρηξη στην Οδησσό εν μέσω της επίσκεψης Μητσοτάκη – Ασφαλής η ελληνική αποστολή

Κυβερνητικές πηγές: Κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής

Ουκρανία: Έκρηξη στην Οδησσό εν μέσω της επίσκεψης Μητσοτάκη – Ασφαλής η ελληνική αποστολή

Έκρηξη σημειώθηκε στην Οδησσό εν μέσω της έκτακτης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ουκρανική πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική αποστολή είναι ασφαλής και δεν κινδυνεύει. «Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής» δήλωσαν κυβερνητικές πηγές.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η έκρηξη προκλήθηκε από πυραυλική επίθεση και σημειώθηκε 150-200 μέτρα από το κονβόι της ελληνικής αποστολής, το οποίο άλλαξε αμέσως κατεύθυνση. Σύ

Η είδηση για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχε προαναγγελθεί για λόγους ασφαλείας. Ο πρωθυπουργός είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στο Βουκουρέστι προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επισκεφθεί την Αθήνα τον περασμένο Αύγουστο.

Κατά την πρόσφατη Διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι, που διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε εκφράσει την αποφασιστικότητα της χώρας να στηρίξει την Ουκρανία, «έτσι ώστε να μπορέσει να αμυνθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στην ρωσική εισβολή». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει πως «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποστολής δυνάμεων, ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας, ένα ζήτημα το οποίο για την Ελλάδα δεν υφίσταται και πιστεύω δεν υφίσταται και για τη μεγάλη πλειοψηφία των ομολόγων μας».

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον Ουκρανό ομόλογό του

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ρουστέμ Ουμέροφ. Σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο κ. Δένδιας σημειώνει ότι ο Ουκρανός ομόλογός του και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκ τον «ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».