Ερμού: «Είναι κατάσκοπος και τη μαχαίρωσα»

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στην οδό Ερμού υποστήριξε πως η άτυχη φοιτήτρια είναι πράκτορας και της επιτέθηκε για να την αποφύγει. Ουδεμία σχέση έχει το θύμα

Ερμού: «Είναι κατάσκοπος και τη μαχαίρωσα»

Στο χειρουργείο είναι αυτή την ώρα η νεαρή που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι το μεσημέρι της Παρασκευής (1/3) στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος.

Ο δράστης, ένας 42χρονος Ιρακινός, φέρεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα, όπως προκύπτει και από όσα υποστήριξε στις αρχές για την 22χρονη, την οποία μαχαίρωσε, ενώ δεν την γνώριζε, ούτε είχε κάποια διένεξη μαζί της.

«Η κοπέλα ήταν κατάσκοπος και με παρακολουθούσε. Την μαχαίρωσα για να την αποφύγω», φέρεται να υποστήριξε ο δράστης στις αρχές.

Η 22χρονη βρίσκεται στο χειρουργείο, καθώς υπέστη ρήξη διαφράγματος, βαριά τραύματα στον πνεύμονα και έχει ένα σπασμένο πλευρό.

Ο πατέρας της, ο οποίος αγωνιά για την κατάσταση της υγείας της, μίλησε στο newsit.gr: «Είμαι σοκαρισμένος. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο. Το κοριτσάκι μου χειρουργείται και δεν έχω καμία νεότερη ενημέρωση.

Με πήραν έντρομοι από τη δουλειά της ότι έχουν μαχαιρώσει το παιδί μου και να τρέξω στο νοσοκομείο. Μόλις έφτασα, ήταν ήδη στο χειρουργείο το παιδί. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πήγαινε στη δουλειά της και της επιτέθηκε ένας τρελός».

Σημειώνεται ότι η νεαρή μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με αιμορραγία από βαθιά μεγάλα τραύματα στην αριστερή ωμοπλάτη.

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 13:30 το μεσημέρι της Παρασκευής 1ης Μαρτίου, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης είναι αλλοδαπός και δεν φαίνεται να γνώριζε τη φοιτήτρια.