Τέμπη: Ορίστηκε νέος πραγματογνώμονας (vid)

Στο «μικροσκόπιο» η έκρηξη μετά τη σύγκρουση των τρένων

Τέμπη: Ορίστηκε νέος πραγματογνώμονας (vid)

Φως στα σκοτεινά σημεία και τα αναπάντητα ερωτήματα καλείται να ρίξει ο νέος πραγματογνώμονας που ορίστηκε από τον εφέτη ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο νέος πραγματογνώμονας τον οποίο όρισε ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπαϊκάμης, θα προσπαθήσει να απαντήσει σε όλα τα αναπάντητα ερωτήματα, ειδικά αυτά που αφορούν στην έκρηξη που προκλήθηκε με την σύγκρουση των τρένων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους πολλοί νέοι, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μετά τα γκρίζα σημεία που ανέδειξε το πόρισμα των τεχνικών συμβούλων που όρισαν οι οικογένειες των θυμάτων, στο μικροσκόπιο του εφέτη ανακριτή της Λάρισας μπαίνουν οι εύφλεκτες ουσίες και οπτικό υλικό που σβήστηκε. Οι δικηγόροι των οικογενειών ζητούν να ελεγχθούν οι φορτωτικές του μοιραίου τραίνου για να διαπιστωθεί τι φορτίο μετέφερε ενώ ζητούν απαντήσεις και για το ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα στον τόπο της τραγωδίας.

Ο εφέτης ανακριτής, παράλληλα, αναμένεται να στείλει σε εργαστήρια του Καναδά και του Λονδίνου βίντεο από την πορεία των δύο τρένων που έχουν σβηστεί, σύμφωνα με τις καταγγελίες συγγενών των θυμάτων, αλλά και εύφλεκτα υλικά που έχουν εντοπίσει στον τόπο της τραγωδίας οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών.

Έρευνες και για το μπάζωμα

Ο εφέτης ανακριτής επίσης θα διενεργήσει έρευνες και για το μπάζωμα της περιοχής όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ ο εφέτης ειδικός ανακριτής Σωτήρης Μπαϊκάμης και ο αρμόδιος εισαγγελέας έχουν αποφασίσει να συσχετίσουν με την κύρια υπόθεση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα τη δικογραφία που αφορά στο μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος.

Να σημειωθεί πως για το θέμα του μπαζώματος ήδη διώκεται ποινικά ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για παράβαση καθήκοντος, αρνούμενος ωστόσο την σε βάρος του κατηγορία.

Πηγή: cnn.gr