Γάζα: Το Ισραήλ παραδέχτηκε επίθεση σε αμάχους - «Ένιωθαν ότι απειλούνται»

Ότι άνοιξε πυρ σε άμαχο πληθυσμό που ήταν συγκεντρωμένος σε χώρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, παραδέχτηκε το Ισραήλ.

Γάζα: Το Ισραήλ παραδέχτηκε επίθεση σε αμάχους - «Ένιωθαν ότι απειλούνται»

Σε μία σοκαριστική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε σήμερα, Πέμπτη (29/2) ο στρατός του Ισραήλ, όταν επιτέθηκε σε Παλαιστίνιους που περίμεναν σε ουρά για να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταδίδει το Al Jazeera, o αριθμός των νεκρών από την ισραηλινή επίθεση ανέρχεται σε 112, ενώ αναφέρεται πως εξακολουθούν να περισυλλέγονται νεκροί από την περιοχή όπου ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων που περίμεναν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Τουλάχιστον 760 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί από το περιστατικό, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το Ισραήλ παραδέχεται τις επιθέσεις

Την επίθεση που σημειώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα εναντίον Παλαιστινίων που περίμεναν να λάβουν τρόφιμα, σχολίασε και η πλευρά του Ισραήλ, λέγοντας ότι τα ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ σήμερα κατά «πολλών ανθρώπων» σε ένα πλήθος περικυκλωμένο από φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, διότι ένιωθαν ότι απειλούνται.

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από σπρωξίματα και ποδοπατήματα που σημειώθηκαν καθώς προσπαθούσαν να λάβουν βοήθεια από τα φορτηγά. Επιπλέον το περιστατικό σύμφωνα με ισραηλινές πηγές ερευνάται.

Πηγή: news247.gr