Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Οι φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών (vids)

Μαχητικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα - «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, εμείς αγωνιζόμαστε για δωρεάν σπουδές» - «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται, ούτε προσκυνά»

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Οι φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών (vids)

Οι φοιτητές παραμένουν στις επάλξεις, μαχόμενοι ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την απαξίωση των πτυχίων και την υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, ζητώντας την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για όγδοη εβδομάδα οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας διεκδίκησαν μαχητικά αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία που να οδηγούν σε δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Παράλληλα, ξεκαθάρισαν ότι το έγκλημα στα Τέμπη «δεν ξεχνιέται και δεν σβήνεται».

Με μια πορεία γεμάτη δυναμισμό στο κέντρο της Αθήνας, τα μαχητικά μπλοκ των φοιτητών διεμήνυσαν εκκωφαντικά: «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, εμείς αγωνιζόμαστε για δωρεάν σπουδές», υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί με ακόμη πιο μαζικές κινητοποιήσεις και με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Ξεχώρισαν επίσης τα συνθήματα «Πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται, ούτε προσκυνά». Στο Σύνταγμα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας φρόντισαν να ξαναγράψουν τα ονόματα των 57 νεκρών του εγκλήματος τον Τεμπών. Τα ονόματα είχαν γραφθεί χθες κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους πορείας, ενώ το βράδυ οι Αρχές προχώρησαν στο σβήσιμό τους προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.

Πηγή: in.gr