Τέμπη: Το μνημείο για τα θύματα στην πλατεία του ΟΣΕ στη Λάρισα (vid, pics)

Αποκαλύφθηκε το μνημείο για τα 57 θύματα στην πλατεία του ΟΣΕ στη Λάρισα

Τέμπη: Το μνημείο για τα θύματα στην πλατεία του ΟΣΕ στη Λάρισα (vid, pics)

«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί». Στην πλατεία του ΟΣΕ κατέληξε το μεσημέρι της Τετάρτης η μεγαλειώδης πορεία για τον έναν χρόνο από την σιδηροδρομική τραγωδία.

Εκεί, σε φορτισμένο κλίμα, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Μια πλακέτα, λίγα λουλούδια, κεριά και ένα ρολόι «κολλημένο» στις 23.20, τη μοιραία ώρα της σύγκρουσης.

Μάτια βουρκωμένα, ανείπωτος πόνος, σπαραγμός. Στιγμές που δεν περιγράφονται με λόγια, στιγμές που δένουν κόμπο το στομάχι.

Συγκίνηση κατά την διάρκεια του τραγουδιού «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον» και την ώρα που υψώθηκε το πανό με τα ονόματα των αδικοχαμένων «57».

Στο σημείο του δυστυχήματος

Νωρίτερα, γονείς, φίλοι, και συγγενείς των θυμάτων αλλά και άλλοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος.

Με την οδύνη αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους άφησαν λουλούδια δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές όπου οι άνθρωποί τους άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Στο μνημόσυνο που τελέστηκε, η φωνή του ιερέα που διάβαζε τα ονόματα των 57 νεκρών «έσπασε» στο τέλος, όλοι οι συγγενείς φώναξαν με τη δύναμη της ψυχής τους «Αθάνατοι» και αμέσως ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Συγκλονιστική η στιγμή που μια μητέρα προσέγγισε το ένα από τα αυτοσχέδια μνήματα και σπαρακτικά φώναξε για το παιδί της «αγάπη μου, δεν το πιστεύω ότι δεν θα σε ξαναδώ.. Πού είσαι;».