Μεσσήνη: Ανήλικοι έκλεψαν δύο τόνους λάδι - Άφησαν ανοιχτή βάνα και χύθηκαν στο δρόμο άλλοι τέσσερις

Οι ανήλικοι διέρρηξαν την αποθήκη συνεταιρισμού, καταφέρνοντας να κλέψουν δύο τόνους ελαιόλαδο.

Μεσσήνη: Ανήλικοι έκλεψαν δύο τόνους λάδι - Άφησαν ανοιχτή βάνα και χύθηκαν στο δρόμο άλλοι τέσσερις

Μπαράζ κλοπών σημειώθηκε στη Μεσσηνία, καθώς όπως αναφέρει το messinialive.gr, συμμορία δραστών που ξεκίνησε από τη Μεσσήνη κλέβοντας ένα επαγγελματικό φορτηγό από μάντρα οικοδομικών υλικών, μαζί με το περιεχόμενο του οχήματος, έφτασε μέχρι σε Αγροτικό Συνεταιρισμό, αφαιρώντας δύο τόνους ελαιόλαδο.

Ωστόσο, πάνω στη βιασύνη τους, ξέχασαν ανοιχτή την κάνουλα, με αποτέλεσμα να αδειάσουν οι υπόλοιποι τέσσερις τόνοι ελαιολάδου, προξενώντας ζημιά στον Συνεταιρισμό αξίας έξι τόνων λαδιού.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, τρεις περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (26.2.2024) το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας ανήλικος ημεδαπός.

Σε βάρος του ανηλίκου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη -3- ημεδαπούς, που αναζητούνται.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από την 19.2.2024 έως και την 26.2.2024, στη Μεσσήνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης, είχαν διαπράξει:

-1- περίπτωση κλοπής οχήματος από επιχείρηση, το οποίο ήταν έμφορτο με έπιπλα,
-1- περίπτωση κλοπής σε αγροτικό συνεταιρισμό, όπου αφαίρεσαν πάνω από -2- τόνους ελαιόλαδου, -2- μπαταρίες οχημάτων και διάφορα αγροτικά εργαλεία, καθώς και -1- περίπτωση κλοπής σε αποθήκη, όπου αφαίρεσαν -50- κιλά ελαιόλαδο.

Μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκε και αποδόθηκε, ενώ κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

ΠΗΓΗ: CNN