Τέμπη: Την κλήση Μητσοτάκη και Τριαντόπουλου ζήτησε με εξώδικό της η Ευδοκία Τσαγκλή

Η εκ των επιζώντων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, Ευδοκία Τσαγκλή ζήτησε και την δίωξη του Κώστα Αχ. Καραμανλή για ψευδορκία.

Τέμπη: Την κλήση Μητσοτάκη και Τριαντόπουλου ζήτησε με εξώδικό της η Ευδοκία Τσαγκλή

Η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, παρέδωσε εξώδικο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το έγκλημα, στο οποίο ζήτησε, μεταξύ άλλων, να κληθούν ενώπιον της ο Χρήστος Τριαντόπουλος, αλλά και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, η Ευδοκία Τσαγκλή, με την εξώδικη διαμαρτυρία της που απευθύνεται στον πρόεδρο της Εξεταστικής, Δημήτρη Μαρκόπουλο, στον Υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σταικούρα, και στην Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, Ιωάννα Τσιαπαρίκου, ζήτησε να κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως κορυφή του κράτους, αλλά και ο Χρήστος Τριαντόπουλος, «ο οποίος βρισκόταν διαρκώς μετά το συμβάν στην Λάρισα και γνωρίζει ποιος και γιατί αποφάσισε τη συγκεκριμένη επιχείρηση αλλοίωσης στοιχείων». Παράλληλα ζήτησε τη δίωξη για ψευδορκία των Καραμανλή, Τερεζάκη, Καραβάκη, Πατέρα και Τσιαπαρίκου.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, το εξώδικο της Ευδοκίας Τσαγκλή έφτασε στην είσοδο της Βουλής και ζητήθηκε από τον δικαστικό επιμελητή να το παραδώσει στον Δημήτρη Μαρκόπουλο. Ωστόσο, επειδή εκείνη την ώρα η Εξεταστική Επιτροπή ήταν σε εξέλιξη, ο πρόεδρός της και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αφού ενημερώθηκε σχετικά, ζήτησε αυτό να παραδοθεί στο προσωπικό του γραφείο στη Νίκαια.

Πηγή: newsbreak.gr