Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα: Tέσσερις οι νεκροί - Πρώην εργαζόμενος της εταιρείας ο δράστης (vid)

 Τέσσερις οι νεκροί ανάμεσά τους και ο δράστης που αυτοκτόνησε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα.

Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα: Tέσσερις οι νεκροί - Πρώην εργαζόμενος της εταιρείας ο δράστης (vid)

Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας (12/2) ένας 70χρονος, ο οποίος εισέβαλε σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, επί της οδού Αρτεμισίου και Φλέμινγκ, σκορπίζοντας τον τρόμο και τον θάνατο.

Νεκροί από το χέρι του 70χρονου, αιγυπτιακής καταγωγής, έπεσε η Μαρία Καρνέση, ιδιοκτήτρια της εταιρείας ηλικίας 67 ετών, ο συνιδιοκτήτης και διαχειριστής και ένας πρώην καπετάνιος, υπάλληλος της εταιρείας.

Μετά την επίθεση στα γραφεία της ναυτιλιακής, ο άνδρας, ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν ως επιστάτης στο σπίτι της ιδιοκτήτριας, ταμπουρώθηκε στο κτίριο και αργότερα βρέθηκε στο υπόγειο όπου έβαλε τέλος στη ζωή του. Τον ένοπλο εντόπισαν με την καραμπίνα δίπλα του αστυνομικοί της ΕΚΑΜ που τον αναζητούσαν.

Εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας μίλησαν για όσα έζησαν το πρωί της Δευτέρας περιγράφοντας τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν.

Σύμφωνα με εργαζόμενη της εταιρείας, ο άνδρας ήθελε να χτυπήσει στοχευμένα τα αφεντικά της εταιρείας προκειμένου “να τα εκδικηθεί“, επειδή, όπως αναφέρει στη μαρτυρία της, πριν από καιρό είχε απολυθεί.

«Ήμασταν στα γραφεία μας και ακούσαμε πυροβολισμούς. Εγώ ήμουν στον πρώτο όροφο. Αυτό έγινε στον δεύτερο. Ήταν πρώην υπάλληλος που είχε απολυθεί εδώ και καιρό και προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς και χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Πυροβόλησε και έναν υπάλληλο που πήγε να τον ηρεμήσει.

Κρατούσε μία κοντόκαννη επαναληπτική καραμπίνα. Εγώ ήμουν κάτω από το γραφείο μου και μετά μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και μας έβγαλαν έξω. Τον είδα που ανέβαινε τη σκάλα. Κρατούσε ένα σακίδιο, αλλά δεν μπήκε από την είσοδο έχοντας παρατεταμένο το όπλο του», ανέφερε.

Εκμεταλλευόμενος τα κενά στην ασφάλεια του κτιρίου, ο 70χρονος δράστης έφτασε 20 λεπτά πριν τις 10 στο κτίριο της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα, όπου και μπήκε από το πάρκινγκ.

Στη συνέχεια ανέβηκε αρχικά στον ημιώροφο της εταιρείας, πυροβόλησε δύο άτομα και στη συνέχεια ανέβηκε στον δεύτερο όροφο, όπου και πυροβόλησε την ιδιοκτήτρια της εταιρείας. Έπειτα βρέθηκε στο υπόγειο του κτιρίου, όπου και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Πηγή: news247.gr