Ελεύθεροι οι δύο ΟΥΚάδες

«Άνθρακας η δικογραφία» σύμφωνα με τον δικηγόρο τους

Ελεύθεροι οι δύο ΟΥΚάδες

Ελεύθεροι αφέθηκαν με απόφαση του Εισαγγελέα Ναυτοδικείου οι δύο συλληφθέντες, μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων Βαγγέλης Καντιάνης ανέφερε: «Μια «πολυδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακας», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν.

Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν «συνεργασίας» ποινικών – τρομοκρατών «επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.» αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

Στη φυλακή το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Στη φυλακή οδηγείται μετά την καταδίκη του το πρώην ηγετικό στέλεχος των Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς μετά την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Νωρίτερα του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα. Πρόκειται για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγός του και ένας αστυνομικός. Ο εισαγγελέας της έδρας είπε πως οι δύο μαρτυρίες δεν έχουν να εισφέρουν κάτι ουσιώδες στην υπόθεση.

Πηγή: in.gr