Βελόπουλος: Προσφυγή στο ΕΣΡ για τον «Μ. Αλέξανδρο» του Netflix

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε προσφυγή στο ΕΣΡ κατά του Netflix για τον Μέγα Αλέξανδρο

Βελόπουλος: Προσφυγή στο ΕΣΡ για τον «Μ. Αλέξανδρο» του Netflix

Η Ελληνική Λύση «κατέθεσε προσφυγή στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά της διαδικτυακής πλατφόρμας Netflix» για τη σειρά με τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος: Η γέννηση ενός θεού», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος οι ενστάσεις του Κυριάκου Βελόπουλου αφορούν ότι η σειρά του Netflix «παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο ως ομοφυλόφιλο, χωρίς να υφίστανται ιστορικά τεκμήρια που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο».

«Με άρτια τεκμηριωμένη νομική επιχειρηματολογία, απαιτούμε τις άμεσες ενέργειες του ΕΣΡ, ώστε η εταιρεία να λογοδοτήσει για το ιστορικό ανοσιούργημα που διέπραξε στην τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο “Μέγας Αλέξανδρος: Η γέννηση ενός θεού”».

Κατηγορεί επίσης την πλατφόρμα για πολιτικές σκοπιμότητες που τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει «τη μορφή εκστρατείας προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της επονομαζόμενης ως LGTBQ+ κοινότητας».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλά για σκόπιμη αλλοίωση της προσωπικότητας μίας τόσο εμβληματικής μορφής της αρχαίας ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης και ακραία προσβολή του ελληνικού πολιτισμού.

«Ο Μέγας στρατηλάτης που κατέκτησε το σύνολο σχεδόν του τότε γνωστού κόσμου, που αποτελεί την ενσάρκωση των ιδανικών της ανδρείας και της αρρενωπότητας, παρουσιάζεται τεχνηέντως και ψευδώς ως ομοφυλόφιλος, να ερωτοτροπεί παθιασμένα με τους αξιωματικούς του, ώστε μέσα από την εργαλειοποίηση όσων εκείνος συμβολίζει, να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της LGTBQ+ κοινότητας» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη σειρά προκάλεσε και την αντίδραση του προέδρου της Νίκης, Δημήτρη Νατσιού, ο οποίος είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.