Πέθανε ο ηθοποιός Καρλ Γουέδερς, ο «Απόλο Κριντ» στην ταινία «Ρόκι»

Ο ηθοποιός Καρλ Γουέδερς, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ρόκι» με τον ρόλο του Απόλο Κριντ, πέθανε σε ηλικία 76 ετών. 

Πέθανε ο ηθοποιός Καρλ Γουέδερς, ο «Απόλο Κριντ» στην ταινία «Ρόκι»

Ο Αμερικανός ηθοποιός Καρλ Γουέδερς, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την παρουσία του ως Απόλο Κριντ στην ταινία «Ρόκι», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών. Η οικογένειά του, με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό τον θάνατό του, αναφέροντας πως «πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του την 1η Φεβρουαρίου».

«Ηταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος, που έζησε μια εκπληκτική ζωή» τονίζουν. Ο Καρλ Γουέδερς «μέσα από τη συμβολή του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τα σπορ και την τέχνη, άφησε το στίγμα του και αναγνωρίστηκε παγκοσμίως από διαφορετικές γενιές. Ηταν εξαιρετικός πατέρας, αδελφός, παππούς, σύντροφος και φίλος» αναφέρουν στην ανακοίνωση τα μέλη της οικογένειάς του.

Ποιος ήταν ο ηθοποιός Καρλ Γουέδερς

Ο Καρλ Γουέδερς ήταν Αμερικανός ηθοποιός και πρώην αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο τον απέκτησε το 1988 στην ταινία «Action Jackson», η οποία, αν και είχε εισπρακτική επιτυχία, απέσπασε αρνητικές κριτικές. Από το 1991 μέχρι το 1993 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «Street Justice».

Ο Καρλ Γουέδερς, πρώην αμυντικός του NFL, έγινε αστέρας ταινιών δράσης και κωμωδίας στο Χόλιγουντ, παίζοντας τον αντίπαλο που μετατράπηκε σε σύμμαχο του Ρόκι, Απόλλο Κριντ, στις ταινίες «Rocky». Επίσης, έπαιξε με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο «Predator» (Ο Κυνηγός).

Ο Απόλο Κριντ, ένας φανταστικός χαρακτήρας από τις ταινίες Rocky, εμφανίστηκε στις τέσσερις πρώτες ταινίες της σειράς και υπήρξε ο κύριος «κακός» στις ταινίες «Ρόκι» και «Ρόκι ΙΙ». Έγινε ένας από τους πρωταγωνιστές στις ταινίες «Rocky III» και «Rocky IV». Έμπνευση για τον χαρακτήρα, εν μέρει, αποτέλεσε ο πραγματικός πρωταθλητής της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι.

Πιο πρόσφατα, ο Καρλ Γουέδερς πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη σειρά της Disney+ «The Mandalorian», με τον Πέντρο Πασκάλ, συμμετέχοντας και στις τρεις σεζόν που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα.