Πάτρα: Οι γιατροί θα επιχειρήσουν να επαναφέρουν τον 18χρονο φοιτητή που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα

Σε σταθερή κατάσταση παραμένει στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ρίου στην Πάτρα ο 18χρονος φοιτητής που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα.

Πάτρα: Οι γιατροί θα επιχειρήσουν να επαναφέρουν τον 18χρονο φοιτητή που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες tempo24.news, σήμερα, Τρίτη 16/1 οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον επαναφέρουν σταδιακά από την καταστολή στην οποία βρίσκεται, ενώ θα υποβληθεί και σε δεύτερη μαγνητική εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι o πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών νόσησε από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.

Ο φοιτητής μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος αλλά σε σταθερή κατάσταση, ενώ ανησυχία επικρατεί, για όσους και όσες ήρθαν σε επαφή με τον νοσηλευόμενο έως και επτά ημέρες προτού εμφανίσει συμπτώματα.

Άμεσα εφαρμόστηκαν τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα στους φοιτητές με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή το κρούσμα, καθότι ο μηνιγγιτιδόκοκκος μπορεί να προκαλέσει τόσο ενδημική νόσο όσο και επιδημία.

Όπως ενημέρωσε η αρμόδια αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Λένα Αλμπάνη, από το Ίδρυμα ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα: Ιχνηλάτηση στενών επαφών του φοιτητή, ενημέρωση για συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό, χημειοπροφύλαξη στους συμφοιτητές του και τις στενές επαφές, ενώ έγινε και απολύμανση των χώρων στους οποίους κινήθηκε.

Πηγή: cnn.gr