Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου και ο φίλος του

Στον Ανακριτή οδηγούνται σήμερα ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας Μουράτη, που δολοφονήθηκε άγρια στη Θεσσαλονίκη, και ο 34χρονος φίλος του. Επιμένει στην αθωότητά του ο 39χρονος.

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου και ο φίλος του

Ενώπιον του Ανακριτή οδηγούνται σήμερα, Τετάρτη (10/1), ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας Μουτάρη και ο 34χρονος φίλος του, για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη, η σορός της οποίας εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (08/01).

Σε βάρος των δύο ανδρών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 39χρονου, ο ίδιος αρνείται μέχρι στιγμής τις κατηγορίες.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησαν στους δύο δράστες

Συντριπτικά φέρεται να είναι τα στοιχεία και τα ευρήματα τα οποία έχει στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία από συνομιλίες και δακτυλικά αποτυπώματα. Μάλιστα, από κάμερα ασφαλείας φέρεται να υπάρχει βίντεο στο οποίο οι δύο άντρες μεταφέρουν τη σορό της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα και με τα όσα φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ο 34χρονος, ο φίλος του 39χρονου, οι δύο τους κατέστρωσαν σχέδιο «σκηνοθετημένης ληστείας» σε βάρος της 41χρονης εγκύου ώστε να την ακινητοποιήσουν και να μεταβούν ακολούθως στο πατρικό της σπίτι απ’ όπου θα αφαιρούσαν οικονομίες ύψους 7 με 8 χιλιάδων ευρώ από τους γονείς της.

Το σχέδιο φέρεται να είχε εξυφάνει ο 39χρονος σύντροφος της δολοφονηθείσας προκειμένου να πείσει τον 34χρονο φίλο του να διαπράξουν το έγκλημα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος φέρεται να είπε σε αστυνομικούς ότι ήταν αυτός ο οποίος περίμενε το ζευγάρι λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου μέσα στο διαμέρισμα με κλειστά τα φώτα και όταν μπήκαν μέσα, εκείνος ακινητοποίησε την 41χρονη, την έδεσε και τη φίμωσε και την οδήγησε στο κρεβάτι και στη συνέχεια φέρεται να αποχώρησε από το διαμέρισμα.

Λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκε από τον 39χρονο ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Την έβαλαν σε ένα μπαούλο και την μετέφεραν σε ερημική και δύσβατη περιοχή, στο Μονοπήγαδο της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών του δήμου Θέρμης, εκεί όπου βρέθηκε και η σορός της.