Αποφυλακίστηκε ο γυναικοκτόνος Όσκαρ Πιστόριους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους είναι πλέον ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, όπως ήταν προδιαγεγραμμένο μετά την αναθεώρηση της ποινής του για την δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ το 2013. 

Αποφυλακίστηκε ο γυναικοκτόνος Όσκαρ Πιστόριους

Το 2015 αποφυλακίστηκε με περιοριστικό όρο την κατ’ οίκον κράτηση, μέχρι την εκδίκαση έφεσης στο Εφετείο, που τελικά τον καταδικάζει για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Το 2016 η αρχική ποινή που του ορίστηκε ήταν 6 χρόνια φυλακή. Μετά από έφεση της εισαγγελίας αυξήθηκε στα 15 χρόνια και προσδιορίστηκε ο χρόνος πιθανής αποφυλάκισης υπό όρους για τις 5 Ιανουαρίου 2024, μετά τη συμπλήρωση τουλάχιστον του μισού της συνολικής ποινής.

Το 2013, στις 14 Φεβρουαρίου ο Πιστόριους σκότωσε τη συμβία του Ρίβα Στίνκαμπ στην κατοικία τους στην Πρετόρια, πυροβολώντας την πίσω από μία κλεισμένη πόρτα. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι νόμιζε πως ήταν διαρρήκτης. Το 2014 καταδικάστηκε σε απλή ανθρωποκτονία σε 5 χρόνια φυλακή και σε ακόμη 3 χρόνια με αναστολή για έκθεση σε θανάσιμο κίνδυνο, ενώ αθωώνεται για την κατηγορία της δολοφονίας εκ προθέσεως.

Πηγή: thepressproject.gr