Κορονοϊός: Νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές και γονείς με το άνοιγμα των σχολείων

Η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην χώρα μας τις τελευταίες δύο εβδομάδες εξαιτίας και του συγχρωτισμού των εορτών, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές με το υπουργείο υγείας να προχωρά σε ισχυρές συστάσεις προς τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες ενώ αναμένονται οδηγίες και για τους μαθητές.

Κορονοϊός: Νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές και γονείς με το άνοιγμα των σχολείων

Την ίδια στιγμή το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, δημιουργεί προβληματισμό στο υπουργείο υγείας, υπό τον φόβο μεγαλύτερης αύξησης και διασποράς του κορονοϊού.

Το υπουργείο υγείας προανήγγειλε ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Σε ότι αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού, της γρίπης και άλλων αναπνευστικών ιώσεων τα οποία έχουν προκαλέσει αυξημένες εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία, το υπουργείο υγείας, σημείωσε ότι δεν υπάρχει μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ.

Παράλληλα τονίζεται από το υπουργείο ότι στόχος του είναι η παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων προστασίας, κυρίως σε δομές υγείας και φροντίδας ατόμων από ευπαθείς ομάδες υπογραμμίζοντας ότι όλα δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα γίνεται στο εξής σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Πηγή: cnn.gr