Καταγγελία επιβατών λεωφορείου στην Καλαμπάκα ότι αφέθηκαν στη χιονοθύελλα!

Δεκάδες επιβάτες λεωφορείου που υπέστη βλάβη καταγγέλλουν ότι αφέθηκαν εκτεθειμένοι στη χιονοθύελλα επειδή τα διόδια δεν άνοιγαν τα γραφεία τους.

Καταγγελία επιβατών λεωφορείου στην Καλαμπάκα ότι αφέθηκαν στη χιονοθύελλα!

Για πάνω από μια ώρα έμειναν εκτεθειμένοι δεκάδες επιβάτες στο κρύο, αφού απομακρύνθηκαν από λεωφορείο λόγω πυρκαγιάς στην τουρμπίνα του οχήματος.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στα διόδια Μαλακασίου στην Εγνατία Οδό, κοντά στην Καλαμπάκα, προκαλώντας ανησυχία στους εγκλωβισμένους επιβάτες.

Το χάος ξεκίνησε γύρω στις 6:30 το απόγευμα, όταν εντοπίστηκε καπνός από την τουρμπίνα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μετέφερε 40 επιβάτες στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα.

Λίγο αργότερα ξέσπασε φωτιά, με αποτέλεσμα ο οδηγός να σταματήσει το όχημα και να σβήσει τις φλόγες με πυροσβεστήρα.

Μετά την εκκένωση, οι επιβάτες βρέθηκαν στο έλεος των ακραίων καιρικών συνθηκών. Όταν αναζήτησαν καταφύγιο στα γραφεία των σταθμών διοδίων, ισχυρίζονται ότι οι υπάλληλοι τους αρνήθηκαν την πρόσβαση, επικαλούμενοι την πολιτική της εταιρείας. Η άρνηση αυτή άφησε τους επιβάτες απροστάτευτους εν μέσω χιονοθύελλας.

Αναφέρεται ότι το ταξίδι συνεχίστηκε τελικά μετά τις 8 το βράδυ. Ωστόσο, το περιστατικό προκάλεσε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με την επάρκεια της ετοιμότητας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και το καθήκον φροντίδας που οφείλεται στους επιβάτες σε τέτοιες απρόβλεπτες περιστάσεις.