Επεισόδια στον Ρέντη: Απολογείται ο 18χρονος - Σφίγγει ο κλοιός γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Πέμπτη (14/12) ο 18χρονος που κατηγορείται για τη ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια στον Ρέντη.

Επεισόδια στον Ρέντη: Απολογείται ο 18χρονος - Σφίγγει ο κλοιός γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα

Απολογείται σήμερα, Πέμπτη (14/12) ενώπιον του ανακριτή ο 18χρονος κατηγορούμενος της επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια που σημειώθηκαν στον Ρέντη, την ίδια στιγμή που οι έρευνες για τον εντοπισμό του καθοδηγητή κορυφώνονται και ο κλοιός σφίγγει γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο 18χρονος θα κληθεί να δώσει εκ νέου εξηγήσεις τόσο για την αιματηρή επίθεση έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», όσο και για τον άνθρωπο που τον προμήθευσε με τη ναυτική φωτοβολίδα με την οποία χτύπησε τον αστυνομικό, αφού από τον έλεγχο που έγινε φαίνεται ότι στα χέρια του 18χρονου βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας. Έτσι, τα στοιχεία «δένουν» και η ομολογία του κατηγορούμενου επιβεβαιώνεται και εργαστηριακά.

Στο μεταξύ, χθες, Τετάρτη (13/12) σε νέα κατάθεση κλήθηκε ο 16χρονος αδερφός του καθ’ ομολογία δράστη, καθώς πιθανότατα στην πρώτη του κατάθεση να υπήρχαν κάποια κενά σημεία, τα οποία οι Αρχές θέλουν να διαλευκάνουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος φέρεται να είχε καταθέσει αρχικά ότι είχε βγει και ο ίδιος εκτός του γηπέδου για να δει τι συμβαίνει και πως δεν συμμετείχε στο επεισόδιο, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός του είχε πει πως ο 16χρονος δεν είχε βγει καθόλου από το γήπεδο και πάνω σε αυτό οι Αρχές θέλουν κάποιες διευκρινήσεις και ζήτησαν την συμπληρωματική του κατάθεση.

«Προσπάθησα να τον αποτρέψω» δήλωσε ο αδερφός του 18χρονου

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 16χρονος αδερφός του δράστη, φέρεται να δήλωσε πως προσπάθησε να αποτρέψει τον 18χρονο να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, καθώς φοβήθηκε πως θα γίνουν επεισόδια. Εκείνος δεν τον άκουσε και τότε είδε πολλά άτομα να κρατούν μολότοφ, φωτοβολίδες, και πέτρες και να κατευθύνονται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει», φέρεται να ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο ίδιος μάλιστα ενημέρωσε και τις Αρχές για απειλητικό μήνυμα που έλαβε η οικογένεια για τον 18χρονο αδελφό του και το οποίο επίσης διερευνούν πλέον οι αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας.

Στο επίκεντρο των ερευνών οργανωμένοι της Δυτικής Αττικής

Όσο περνούν οι ημέρες ο κλοιός σφίγγει γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα και κυρίως με συγκεκριμένη προέλευση από συγκεκριμένο πρώην σύνδεσμο της Δυτικής Αττικής, καθώς οι περισσότεροι πιθανοί ως εμπλεκόμενοι με την υπόθεση, φέρονται να προέρχονται από την περιοχή.

Δεν θεωρούν άλλωστε τυχαίο οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση ότι και ο προσαχθείς μάνατζερ που ισχυρίζεται ότι απλά πήγε τα πανό στο γήπεδο και αποχώρησε, προέρχεται από αυτή την περιοχή ενώ συμμετείχε στο παρελθόν και στο μαχαίρωμα μίας οργανωμένης οπαδού του Παναθηναϊκού στο Ίλιον.

Ακόμα δεν φαίνεται να έχει προσωποποιηθεί απόλυτα ποιος είναι αυτός που προμήθευσε με τη φωτοβολίδα τον 18χρονο, όμως φαίνεται να έχει κλείσει ο κλοιός γύρω από τα αυτά τα άτομα με αυτή την προέλευση και να θεωρείται τουλάχιστον βέβαιο πως αρκετοί εξ αυτών συμμετείχαν στο επεισόδιο και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ανάμεσα τους βρίσκονται και όσοι πρωτοστάτησαν και καθοδήγησαν και τους υπόλοιπους.

Αυτό όμως που θα οδηγήσει σε νέες συλλήψεις είναι τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και η ανάλυση των τηλεφωνικών συνομιλιών που αναμένονται με αγωνία.

Πηγή: News247