Ο Γιάννης Οικονόμου για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για τα μέτρα της κυβέρνησης και αναφέρθηκε στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας.

Ο Γιάννης Οικονόμου για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο του Star και αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση κατά της οπαδικής βίας. Δέχτηκε και ερώτηση για το τι θα γίνει με τους φιλάθλους που έχουν αγοράσει εισιτήρια διαρκείας.

Τόνισε πως και ο ίδιος είναι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας και πως αντιλαμβάνεται την πικρία του κόσμου, όμως, αυτή τη στιγμή προέχει η ασφάλεια των πολιτών και όσων πηγαίνουν στα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου:

«Ήταν μια δυσάρεστη και δύσκολη απόφαση. Προσωπικά ο ίδιος είμαι φίλαθλος και έχω εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια εισιτήριο διαρκείας και καταλαβαίνω την απογοήτευση και την αίσθηση αδικίας των ανθρώπων εκείνων που πηγαίνουν στο γήπεδο έχοντας πληρώσει το διαρκείας τους, που το έχουν εντάξει στον προγραμματισμό τους που είναι η διασκέδασή τους. Εδώ έγινε μια στάθμιση για να μπορούμε να έχουμε ασφαλείς αγώνες. Ανθρώπους που δεν θα κινδυνεύουν για να μπορεί η αστυνομία να κάνει σωστά την δουλειά της, χωρίς να βάλλει κατά δικαίων και αδίκων, με τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει. Δεν λειτούργησε αυτό στα γήπεδα όπως έπρεπε να έχει λειτουργήσει αυτό το διάστημα. Αντιλαμβάνομαι την πικρία και την αίσθηση αδικίας που έχουν οι φίλαθλοι αυτοί.

Σε ότι αφορά την οικονομική διάσταση οι εταιρείες, οι ομάδες που τους έδωσαν τα διαρκείας, θα βρουν τον τρόπο κάπως να το αντισταθμίσουν. Εδώ το μείζον είναι να μπει επιτέλους τάξη σ' αυτή την ιστορία. Και να είμαστε όλοι περισσότερο εγκρατείς. Δεν μπορεί για ένα γκολ που δεν μέτρησε ή για ένα οφσαιντ που δεν δόθηκε, να δημιουργείται η αίσθηση ότι μπορεί να δημιουργούνται τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές ή εγκυμονεί κίνδυνος για να έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.