Συνάδελφος 31χρονου αστυνομικού: «Είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση - Εσωτερική αιμορραγία και από μολότοφ»

Αστυνομικός που βρέθηκε κοντά στον 31χρονο συνάδελφό του που δίνει μάχη για τη ζωή του, περιγράφει όλα όσα συνέβησαν στα επεισόδια έξω από το «Μελίνα Μερκούρη». 

Συνάδελφος 31χρονου αστυνομικού: «Είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση - Εσωτερική αιμορραγία και από μολότοφ»

Μία νέα μαρτυρία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από αστυνομικό που ήταν κοντά στον 31χρονο συνάδελφό του που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, λόγω των σοβαρών επεισοδίων που έγιναν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Θυμίζουμε ότι έχει ήδη συλληφθεί ένας 18χρονος οπαδός του Ολυμπιακού που ομολόγησε τη ρίψη φωτοβολίδας.

Ο συνάδελφος του 31χρονου σοβαρά τραυματισμένου αστυνομικού τόνισε τα εξής:

*** «Αμέσως προσπαθήσαμε να παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες στο συνάδελφο, τον βάζουμε κάτω για να κάνουν τουρνικέ, τα παιδιά της διμοιρίας μου. Η δεύτερη ομάδα πηγαίνει πιο μπροστά για να κρατήσει άμυνα, για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όλα αυτά που σας λέω, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μας πετάνε μια εκρηκτική μολότοφ, η οποία μας έλουσε όλους. Αυτή έσκασε δίπλα στο δεξί πόδι του Γιώργου. Η εκρηκτική μολότοφ του προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία. Αυτό το μάθαμε μετά, από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Εμείς δε μπορούσαμε να ξέρουμε εκείνη τη στιγμή ότι έχει πάθει εσωτερική αιμορραγία. Άρα μιλάμε για δύο εγκληματικές πράξεις. Για δύο χτυπήματα στο ίδιο άτομο. Τα άτομα αυτά είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση».

*** «Το μόνο που μου ζήτησε είναι να βγάλουμε τη φωτοβολίδα από μέσα του. Αυτό μου ζήτησε, τίποτα άλλο. Υπήρξε συνάδελφος που είχε αντιπυρικό γάντι, έβγαλε τα τρία τέταρτα της φωτοβολίδας, το ένα τέταρτο έμεινε μέσα του. Προσπάθησα να το βγάλω εγώ, μέσα από την πληγή του, αλλά γέμιζα αίματα συνέχεια, δε μπορούσα να το βγάλω έτσι. Ήταν μέσα βαθιά, δε μπορούσα. Από ότι μου είπαν οι γιατροί, είχε φτάσει στο κόκκαλο. Ο Γιώργος είχε τις αισθήσεις του για είκοσι λεπτά. Τον ζούσε ο άνθρωπος τον πόνο. Αλλά ήταν πολύ αξιοπρεπής. Είναι πολύ δυνατό παιδί. Άνθρωπος που έκανε αθλητισμό, φυσική ζωή, διατροφή, ο τρόπος ζωής του και το τουρνικέ είναι ο λόγος που έχει ακόμα αναπνοή».