Οπαδική βία: Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

«Δεν πάει άλλο» έλεγε κυβερνητική πηγή, δίνοντας το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου σχετικά με τα συνεχόμενα και απαράδεκτα γεγονότα στα γήπεδα

Οπαδική βία: Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τους υπουργούς Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, Ακη Σκέρτσο και τον υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους αντίδρασης της Πολιτείας, που όπως φαίνεται θα είναι δραστικές.

«Δεν πάει άλλο» έλεγε κυβερνητική πηγή, δίνοντας το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου σχετικά τα συνεχόμενα και απαράδεκτα γεγονότα στα γήπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο βασικά σενάρια, με παραλλάγές, που εξετάζονται είναι τα εξής:

Πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί το ζητούν, καθώς κινδυνεύει η ζωή τους. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Δεύτερο σενάριο είναι η διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Ακούγεται πολύ τολμηρό, αλλά κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν τίποτα, λέγοντας πως οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα είναι αυστηρές καθώς «δεν πάει άλλο».

Πηγή: kathimerini.gr