Παύλος Μαρινάκης για το Βόλος - Ολυμπιακός: «Η αστυνομία ακολούθησε συγκεκριμένο πρωτόκολλο»

Θέση για τις κατηγορίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Όπως είπε η Αστυνομία ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες στο Πανθεσσαλικό.

Παύλος Μαρινάκης για το Βόλος - Ολυμπιακός: «Η αστυνομία ακολούθησε συγκεκριμένο πρωτόκολλο»

Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε σήμερα (4/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε ότι:

«Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία να συμμετέχουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ των ομάδων. Η Κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόζει το νόμο.

Χθες η ΕΛΑΣ σε μια δύσκολη κατάσταση έκανε τις προβλεπόμενες συλλήψεις και προσαγωγές για να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών που θέλουν να πάνε στο γήπεδο.

Το καθήκον της Κυβέρνησης αυτό είναι, όπως και η προάσπιση κατοίκων πόλεων όπου γίνονται αγώνες. Η Κυβέρνηση έχει πάρει σειρά πρωτοβουλιών για την ασφάλεια γηπέδων τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Θα συνεχίσουμε σε αυτή κατεύθυνση χωρίς εκπτώσεις. Έχουμε κάνει ελέγχους σε συνδέσμους και θύρες.

Σίγουρα δεν πρόκειται από το ένα παιχνίδι στο άλλο να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα. Καθήκον μας είναι να τρέχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ό,τι καταγγέλλεται και αρμοδιότητα των Αρχών είναι να το ελέγχει».

Δεν μπορώ να κάνω επιχειρησιακή ανάλυση. Η ΕΛΑΣ ακολούθησε συγκεκριμένο πρωτόκολλο με βάση την επικινδυνότητα της στιγμής έκρινε ότι πρέπει να προχωρήσει σε προσαγωγές. Θα συνεχίσει να εφαρμόζει το νόμο σε όποιο γήπεδο λαμβάνει χώρα παράνομη πράξη. Αυτή είναι η δουλειά της ΕΛΑΣ.

Προφανώς όποια παράλειψη οργάνου σώματος ασφαλείας αξιολογείται. Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας έχει συγκεκριμένη περιγραφή. Μέλημά μας είναι να προστατεύουμε με ασφάλεια».