Μήνυμα Ερντογάν ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα: «Διαφωνίες είχαμε και θα έχουμε»

Ο Ρετζέρ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα

Μήνυμα Ερντογάν ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα: «Διαφωνίες είχαμε και θα έχουμε»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Ελλάδα στις 7 Δεκεμβρίου και ευχήθηκε «αυτό να φέρει μια νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

«Εφαρμόζουμε με επιτυχία τη στρατηγική μας για την αύξηση του αριθμού των φίλων μας και τη μείωση του αριθμού των αντιπάλων μας στην εξωτερική πολιτική», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος συμπληρώνοντας: «Δεν βλέπουμε τη διπλωματία ως ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος. Αρχή μας είναι να έχουμε μία σχέση, μία αρχή που ζωντανεύει, που εφαρμόζεται. Η αρχή του καζάν καζάν δηλαδή η αρχή του win win είναι να βγουν κερδισμένες και οι δύο πλευρές. Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, ιδίως με τους γείτονές μας».

«Στην Ελλάδα είχαμε τις διαφωνίες μας χθες. Θα τις έχουμε και σήμερα, αλλά μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο «τραπέζι» θα τεθεί η θετική ατζέντα για συνεργασία σε οικονομία, τουρισμό και συνεννοήσεις στο μεταναστευτικό.

Θα είναι η πέμπτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, η πρώτη μετά από επτά χρόνια και αφού μεσολάβησε στο διάστημα αυτό περίοδος υψηλής έντασης και στη συνέχεια περίοδος ύφεσης από τον Φεβρουάριο και μετά.

Πηγή: ertnews.gr