Ινδία: Έφτασαν στους 41 παγιδευμένους εργάτες οι διασώστες – Ξεκινά η διαδικασία ανάσυρσης

Οι διασώστες κατάφεραν να σκάψουν με επιτυχία τα συντρίμμια και να φτάσουν στους 41 εργάτες που είναι παγιδευμένοι στη σήραγγα εδώ και 17 ημέρες. Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός τους.

Ινδία: Έφτασαν στους 41 παγιδευμένους εργάτες οι διασώστες – Ξεκινά η διαδικασία ανάσυρσης

Οι διασώστες ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις επιχειρήσεις σκαψίματος και την απομάκρυνση των συντριμμιών για να φτάσουν στους 41 εργάτες που βρίσκονται παγιδευμένοι επί 17 ημέρες σε οδική σήραγγα που έχει καταρρεύσει στα ινδικά Ιμαλάια.

Πλέον, ετοιμάζονται να αρχίσουν να τους ανασύρουν με ασφάλεια στην επιφάνεια, δήλωσε Ινδός αξιωματούχος στο Reuters.

Οι 41 εργάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη μήκους 4,5 χιλιομέτρων υπό κατασκευή οδική σήραγγα στο ορεινό κρατίδιο Ουταραχάντ από τις 12 Νοεμβρίου που κατέρρευσε.

«Οι εργασίες για την εγκατάσταση της μικροσήραγγας διαφυγής έχουν ολοκληρωθεί και οι παγιδευμένοι εργαζόμενοι θα απελευθερωθούν σύντομα», είπε ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου Ουταρχάντ.

Πώς εγκλωβίστηκαν οι εργάτες

Οι 41 εργάτες εργάζονταν για την κατασκευή σήραγγας όταν στις 12 Νοεμβρίου μια κατολίσθηση έκανε ένα τμήμα της να υποχωρήσει.

Ολόκληρο το μήκος της σήραγγας είναι λίγο πάνω από 4.500 μέτρα και οι εργάτες παγιδεύτηκαν 200 μέτρα από την είσοδό της, πίσω από έναν παχύ τοίχο από συντρίμμια.

Η σήραγγα αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου έργου που στοχεύει να συνδέσει τέσσερις σημαντικές ινδουιστικές τοποθεσίες στη βόρεια Ινδία μέσω 890 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι οι περιβαλλοντολόγοι και οι κάτοικοι έχουν επικρίνει την κατασκευή.

Πηγή: News247