Κακοκαιρία Bettina: Μήνυμα του 112 στην Αττική - «Περιορίστε τις μετακινήσεις»

Μήνυμα του 112 εστάλη στην Αττική για την επερχόμενη κακοκαιρία Bettina.

Κακοκαιρία Bettina: Μήνυμα του 112 στην Αττική - «Περιορίστε τις μετακινήσεις»

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 εστάλη σήμερα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, το απόγευμα, και στην Αττική, λόγω των θυελλωδών ανέμων που φέρνει η κακοκαιρία Bettina.

Στο μήνυμα προς τους κατοίκους της Αττικής, γίνεται λόγος για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 12ωρο.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρεται στο μήνυμα.

Νωρίτερα, αντίστοιχα μηνύματα εστάλησαν σε:

Βόρειο Αιγαίο
Κυκλάδες
Πατραϊκό και Κορινθιακό
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Κεντρική Μακεδονία

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Νωρίτερα, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε χθες, Παρασκευή, αναβαθμίστηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, λόγω της σημαντικής και γρήγορης βάθυνσης του βαρομετρικού χαμηλού Bettina που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, κακοκαιρία αναμένεται το Σαββατοκύριακο (25 και 26 Νοεμβρίου 2023), με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή, οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Πηγή: naftemporiki.gr