Μέγαρο Μαξίμου: Συνάντηση Μητσοτάκη με Δούκα

Με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέγαρο Μαξίμου: Συνάντηση Μητσοτάκη με Δούκα

Με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, θα συναντηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το Μαξίμου σχολίαζαν απλώς ότι ο πρωθυπουργός βλέπει τους εκλεγμένους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως από ποιο κόμμα υποστηρίχθηκαν.

Το μετρό στα Εξάρχεια και η πεζοδρόμηση της Όλγας έχουν όμως ήδη δημιουργήσει σκηνικό σύγκρουσης της κυβέρνησης με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δούκας είχε συγκρουστεί με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη για την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας. Την πεζοδρόμηση είχε ξεκινησει ως επείγον έργο κατά την πανδημία του κορονοϊού και στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου ο απερχόμενος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης.

Η κ. Μενδώνη επικαλείται πλέον αρχαιολογικά ευρήματα που δεν επιτρέπουν να στρωθεί ασφαλτοτάπητας ξανά. Με τον κ.Δούκα να απαντά ότι από τη Βασιλίσσης Όλγας διέρχονται ούτως ή άλλως το τραμ και λεωφορεία, διερωτώμενος πως συνδυάζονται οι εργασίες πλακόστρωσης με τις ανασκαφές.

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων είχε επίσης ταχθεί κατά της κοπής δένδρων στην πλατεία Εξαρχείων στο πλαίσιο της κατασκευής του σταθμού του μετρό. Και είχε καλέσει την ανάδοχο εταιρεία να σταματήσει τις εργασίες και να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις δέντρων.

Το Μαξίμου διαμήνυσε διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ότι το μετρό αποτελεί μία κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, η οποία δεν θα κάνει πίσω, ειδικά όσον αφορά στα Εξάρχεια. Στην κατασκευή του συγκεκριμένου σταθμού η Νέα Δημοκρατία έχει αποδώσει άλλωστε ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαρινάκης μάλιστα είχε σχολιάσει αναφερόμενος σε όσους διαμαρτύρονται για τα δέντρα ότι «δεν τους έπιασε ο πόνος για τον φυσικό πλούτο των Εξαρχείων. Είναι απλά μία ευκαιρία για επαναστατική γυμναστική στις πλάτες των πολιτών». Είχε δε τονίσει: «Εμάς μας ενδιαφέρει η κοινωνία, δεν θα κάνουμε κανένα βήμα πίσω».

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι πρόθεση της είναι να συνεργαστεί με όλους τους αιρετούς άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Δούκας πάντως προφανώς θα θέσει και τα δύο αυτά ζητήματα στη σημερινή συνάντηση. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επιμείνει πως και τα δύο θα προχωρήσουν με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει επί της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Πηγή: news247.gr