Γάζα: Ισραηλινά άρματα και ανταλλαγή πυρών κοντά σε νοσοκομεία - Νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 28 τραυματίστηκαν -μεταξύ των οποίων και παιδιά- από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στο νοσοκομείο Αλ Κοντς, όπως ανακοίνωσε η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Γάζα: Ισραηλινά άρματα και ανταλλαγή πυρών κοντά σε νοσοκομεία - Νεκροί και τραυματίες

Σκηνές πανικού και χάους διαδραματίστηκαν την Παρασκευή (10/11) στα νοσοκομεία Αλ Κοντς και Αλ Σίφα της Γάζας και ακόμα τέσσερα που βρίσκονται περικυκλωμένα από ισραηλινά τανκς ενώ μαίνονται σφοδρές μάχες μεταξύ του Ισραηλινού στρατού και της Χαμάς.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 28 τραυματίστηκαν από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στο νοσοκομείο Αλ Κοντς, όπως ανακοίνωσε η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι παιδιά και δύο από αυτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού δέχτηκαν πυρά ελεύθερων σκοπευτών, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Ασράφ Αλ-Κούντρα, δήλωσε σύμφωνα με το BBC ότι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα – το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας- ενώ πρόσθεσε ότι έχουν περικυκλωθεί από τον στρατό του Ισραήλ τα κοντινά νοσοκομεία Ραντίσι και Αλ-Νασρ.

20 νεκροί σε σχολείο

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ-Σίφα δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι περίπου 50 σοροί έχουν μεταφερθεί εκεί μετά τον βομβαρδισμό, το πρωί, ενός νοσοκομείου στην Πόλη της Γάζας, όπου φιλοξενούνται πολλοί εκτοπισμένοι. Νωρίτερα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Μοχάμαντ Άμπου Σελμέγια έκανε λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς από ισραηλινό πλήγμα στο σχολείο Αλ Μπουράκ.

Πηγές: naftemporiki.gr, cnn.gr