Γάζα: Βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό στο φεστιβάλ Supernova – Σκληρές εικόνες

Στη δημοσιότητα έδωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ένα βίντεο λίγη ώρα μετά το αιματοκύλισμα στο ρέιβ φεστιβάλ Supernova που ήταν σε εξέλιξη στην έρημο, στο νότιο Ισραήλ κατά την επίθεση της Χαμάς. Προσοχή, πολύ σκληρές εικόνες.

Γάζα: Βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό στο φεστιβάλ Supernova – Σκληρές εικόνες

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν τα πλάνα που κατέγραψε στρατιώτη των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) και έδωσε στη δημοσιότητα το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, λίγη ώρα μετά το μακελειό στο ρέιβ φεστιβάλ Supernova, όπου πάνω από 250 νεαροί Ισραηλινοί σφαγιάστηκαν από τη Χαμάς.

Το συγκλονιστικό βίντεο αποτυπώνει το επακόλουθο της τραγωδίας που έλαβε χώρα στην έρημο του νοτίου Ισραήλ, όταν ισραηλινοί στρατιώτες έφτασαν στον χώρο του μουσικού φεστιβάλ αναζητώντας επιζώντες αλλά και μαχητές της Χαμάς.

Ωστόσο, το μόνο που αντίκρυσαν ήταν εικόνες απόλυτης φρίκης, με διάσπαρτες σορούς ανθρώπων, αιμόφυρτα πτώματα να κείτονται στο έδαφος, άδεια τροχόσπιτα και αυτοκίνητα.

Προσοχή, ακολουθούν πολύ σκληρές εικόνες:

Πώς ξεκίνησε η επίθεση στο φεστιβάλ τα ξημερώματα

Το μουσικό φεστιβάλ, το οποίο είχε την περιγραφή ενός “ταξιδιού ενότητας και αγάπης” με “συγκλονιστικό περιεχόμενο που κόβει την ανάσα”, ξεκίνησε γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής (6/10), λίγες ώρες μετά το τέλος της θρησκευτικής γιορτής Sukkot στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Guardian, χιλιάδες νέοι δήλωσαν συμμετοχή στο φεστιβάλ σε ένα “εκπληκτικό για την ομορφιά του” μέρος, αλλά δεν είχαν ενημερωθεί για την ακριβή τοποθεσία παρά μόνο λίγες ώρες πριν, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες εκδηλώσεις. Ήταν το Kibbutz Re’im, 2 μίλια από τα σύνορα με τη Γάζα.

Με την ανατολή του ηλίου το Σάββατο, το πάρτι βρισκόταν ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, όταν άρχιζαν να εμφανίζονται στον ουρανό αρκετές μικρές μαύρες κουκκίδες. Καθώς οι κουκκίδες πλησίαζαν, άρχισε να γίνεται αντιληπτό ότι επρόκειτο για αλεξίπτωτα που πλησίαζαν από την κατεύθυνση της Γάζας στα δυτικά.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός της μουσικής μπερδεύτηκε με τους πυροβολισμούς, καθώς μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν σε όσους ήταν στο φεστιβάλ. Μια σειρήνα χτύπησε, προειδοποιώντας για επερχόμενες ρουκέτες, και ακολούθησαν πυροβολισμοί. Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους προσπάθησαν να σημάνουν συναγερμό, ενώ άλλοι παρέμειναν αμέτοχοι.

Άτομο που βρέθηκε στο φεστιβάλ δήλωσε ότι στην αρχή ο θόρυβος των ρουκετών “ακούστηκε σαν να ήταν μέρος της μουσικής”. Στη συνέχεια, αυτός και οι φίλοι του ένιωσαν τις σφαίρες να πετούν γύρω τους, όπως δήλωσε στο ισραηλινό κανάλι 12, ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για άλλος πενήντα τρομοκράτες που έφτασαν με βαν, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές.

Πανικόβλητοι οι άνθρωποι προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, ενώ βούλιαζαν στην άμμο της ερήμου προσπαθώντας να φτάσουν στα αυτοκίνητά τους. Οι ένοπλοι όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες, πυροβολούσαν τα αυτοκίνητα.

Ο Chen Mizrachi δήλωσε στον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet: “Ξεκίνησε στις επτά το πρωί. Όταν άρχισαν να έρχονται οι ρουκέτες από τον ουρανό, αρχίσαμε να φωνάζουμε σε όλους ‘κόκκινο κωδικό’ (δηλαδή την προειδοποίηση που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί για τις επερχόμενες επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα). Υπήρχαν πολλά σημεία βολής- τρέχαμε από τη μια κατεύθυνση στην άλλη”.

Οι ένοπλοι κυνηγούσαν τους διαφεύγοντες σε όλη την έρημο, πυροβολώντας και αρπάζοντας ανθρώπους. Ο Mizrachi είπε: “Με κάποιο τρόπο καταφέραμε να ξεφύγουμε από τη γραμμή του πυρός”.

Η Gili Yoskovich είπε ότι κρύφτηκε κάτω από ένα οπωροφόρο δέντρο, παριστάνοντας τη νεκρή για τρεις ώρες για να αποφύγει τους πυροβολισμούς και να κρατηθεί ζωντανή. “Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν παντού γύρω μου. Ήμουν πολύ ήσυχη. Δεν έκλαψα, δεν έκανα τίποτα”, δήλωσε στο BBC.