Δίκη Πισπιρίγκου: Αίτημα για την επιστροφή του Κούγια

Την επιστροφή του Αλέξη Κούγια στη δίκη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Δίκη Πισπιρίγκου: Αίτημα για την επιστροφή του Κούγια

Την επιστροφή του Αλέξη Κούγια στη δίκη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υστέρα από σχετικό αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η κατηγορούμενη ζήτησε ενώπιον του δικαστηρίου να παυθούν από τα καθήκοντα τους δυο από τις αυτεπαγγέλτως διορισθείσες συνηγόρους. Είπε ο χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας πω ότι θέλω να παύσω τους δυο συνηγόρους, γιατί δέχθηκε ο κύριος Κούγιας και η κυρία Μπάκα την επάνοδό τους».

Πρόεδρος: «Θέλετε να ανακαλέσει το δικαστήριο τον διορισμό των δύο;»

Εισαγγελέας: «Ο λόγος πρέπει να είναι ορισμένος.»

Κατηγορούμενη: «Δεν έχουν έρθει σε καμία επικοινωνία με εμένα και θεωρώ ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και δεν έχω άμεση επαφή μαζί τους. Επικοινώνησα με τον Κούγια στη διακοπή και τον ρώτησα αν μπορεί να ξαναέρθει στην υπόθεση και δέχθηκε. Μόνο μία ήρθε στη φυλακή και με επισκέφθηκε, αυτή θέλω».

Εισαγγελέας: «Είναι δικαίωμά της να θέλει τον δικηγόρο της επιλογής της, ανεξάρτητα με τα όσα έχουν συμβεί έως τώρα».

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για την εξέταση ακόμη δύο μαρτύρων σε μεταγενέστερη συνεδρίαση, που υποβλήθηκε από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ωστόσο, όπως εξήγησε η πρόεδρος, εάν κάποιος εκ των δύο είναι παρόντες, το δικαστήριο μπορεί να τον εξετάσει σήμερα.

Η ίδια η κατηγορουμένη ζήτησε από το δικαστήριο να μην απολογηθεί σήμερα όπως είχε οριστεί, προκειμένου να προσέλθουν ακόμη δυο μάρτυρες ειδικών γνώσεων. Πρόκειται για μια ανοσιολόγο εξειδικευμένη στα αυτοάνοσα κι έναν καθηγητή ιατρικής γενετικής, οι οποίοι, σύμφωνα με το αίτημα, «πιστεύουν ότι οι έρευνες για τα αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας δεν είναι επαρκείς» και ότι «δεν ήταν πλήρης ο γονιδιακός έλεγχος».

Υπεράσπιση: «Προς ενίσχυση του αιτήματος, θα ήθελα να αναφέρω ότι οι μάρτυρες θα ήθελαν να έρθουν ενώπιον σας, παρουσία και των δύο γονέων…».

Πρόεδρος: «Εξηγήσατε στους μάρτυρες ότι είμαστε ποινικό δικαστήριο και δεν είμαστε συνέδριο ιατρικού ενδιαφέροντος;»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, έκανε λόγο για «εμπαιγμό» και «παρακώλυση» της δίκης. «Είναι εμπαιγμός ότι έρχονται οι συνάδελφοι χωρίς καν δικογραφία και ότι αναλύει ένα τέτοιο αίτημα μόνη της η κατηγορούμενη. Παρακωλύει την απολογία της και εμείς θέλουμε να συνεχίσει η διαδικασία και να απολογηθεί».

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα υποστηρίζοντας πως το ζήτημα του γονιδιακού ελέγχου δεν έχει τεθεί ξανά από την υπεράσπιση. «Οι μάρτυρες αυτοί έχουν κάποια γνωμοδότηση στο δικαστήριο; Έχει προκύψει στο ακροατήριο ότι δεν έχει γίνει γονιδιακός έλεγχος ή ότι είναι ελλιπής; Θυμάμαι ότι όταν εξετάστηκε σχετικός μάρτυρας η υπεράσπιση αποχώρησε και δεν εξέτασε καν τον μάρτυρα. Εμείς αμφισβήτηση γονιδιακού ελέγχου δεν είχαμε μέχρι σήμερα. Θεωρώ ότι δεν χρήζει καμία περαιτέρω διερεύνηση και θα πρέπει να απορριφθεί» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: news247.gr