Μητσοτάκης: Έφτασε στο Ισραήλ - Θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου (vid)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Ισραήλ και θα συναντηθεί με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Μητσοτάκης: Έφτασε στο Ισραήλ - Θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου (vid)

Στο Ισραήλ έφτασε, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε λίγη ώρα θα έχει συνάντηση στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός επρόκειτο να μεταβεί στο Ισραήλ την προηγούμενη Πέμπτη, ωστόσο, το ταξίδι του είχε αναβληθεί για λόγους ασφαλείας.

Όπως έγραφε η στήλη «Θεωρείο» στο κυριακάτικο φύλλο της «Κ», Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους γιατί ακυρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Όπως τόνιζαν, επισκέψεις έκαναν αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες χωρίς να επικαλεστούν τέτοιο ζήτημα. Φαίνεται όμως ότι αυτό που ενόχλησε ήταν περισσότερο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να μεταβεί χθες στο Κάιρο χωρίς να έχει περάσει από το Ισραήλ πρώτα, καθώς και η καθυστέρηση που σημειώθηκε στην πραγματοποίηση τηλεφωνικής επικοινωνίας του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του, σε αντίθεση με τον Νίκο Δένδια που τηλεφώνησε άμεσα στον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά άνθρωπος που γνωρίζει σε βάθος τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, «τώρα μετράμε τους φίλους μας και την Ελλάδα την έχουμε πολύ ψηλά σε αυτή τη λίστα». Έλληνας διπλωμάτης διαβεβαίωσε πάντως στη στήλη ότι οι σχέσεις είναι άριστες και πως η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί, σε όλα τα επίπεδα, για να συμπαρασταθεί στο Ισραήλ.

Πηγή: kathimerini.gr