Γαλλία: Συναγερμός σε οκτώ αεροδρόμια - Εκκενώθηκαν τρία από αυτά και οι Βερσαλλίες

Νέες απειλές για βόμβες που οδήγησαν σε μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών δέχθηκαν γαλλικά αεροδρόμια με τρία από αυτά να εκκενώνονται ενώ για πέμπτη φορά σε λιγότερο από μια εβδομάδα εκκενώθηκαν οι Βερσαλλίες.

Γαλλία: Συναγερμός σε οκτώ αεροδρόμια - Εκκενώθηκαν τρία από αυτά και οι Βερσαλλίες

Σύμφωνα με BFMTV που επικαλείται το Υπουργείο Μεταφορών την Παρασκευή (20/10), πολλά γαλλικά αεροδρόμια έλαβαν νέους συναγερμούς. Συνολικά οκτώ αεροδρόμια επηρεάζονται από αυτούς τους συναγερμούς: Λιλ-Λεζουάν, Ρεν, Μποβέ, Ταρμπ, Νάντη, Μπεζιέ, Παού και Μπρεστ. Τρία από αυτά -Ρεν, Ταρμπ και Μπεζιέ- εκκενώνονται επί του παρόντος.

Για πέμπτη φορά μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ο πύργος των Βερσαλλιών και ολόκληρος ο χώρος του εκκενώθηκαν μετά από νέα απειλή για βόμβα την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, όπως πληροφορήθηκε το BFMTV από επιβεβαιωμένες πηγές.

Η πληροφορία δόθηκε στη δημοσιότητα γύρω στις 12:40 μ.μ., όταν μεγάλος αριθμός τουριστών εθεάθη να αποχωρεί από το κάστρο.

«Για λόγους ασφαλείας, ο πύργος των Βερσαλλιών εκκενώνει τους επισκέπτες και θα ανοίξει ξανά μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι», ανέφερε το παλάτι στο X.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι οι αρχές προχώρησαν σε 18 συλλήψεις για ψευδείς απειλές για βόμβα την Τετάρτη και την Πέμπτη (18/10/ και 19/10).

Ανάμεσά τους και ένας 16χρονος μαθητής που συνελήφθη για μια ψευδή απειλή βόμβας έξω από το Παρίσι, όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές την Παρασκευή (20/10).

Ο έφηβος συνελήφθη την Πέμπτη (19/10) για μια απειλή βόμβας που είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Saint-Ouen-l Aumone, μια πόλη βορειοδυτικά του Παρισιού.

Πηγή: cnn.gr