Χανιά: Οργή στην αναβολή της δίκης ασέλγειας μαθητριών από ιδιοκτήτη φροντιστηρίου

Εν μέσω αγανάκτησης και αποδοκιμασιών αναβλήθηκε για τέταρτη φορά η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης ασέλγειας ανήλικων μαθητριών από ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στα Χανιά.

Χανιά: Οργή στην αναβολή της δίκης ασέλγειας μαθητριών από ιδιοκτήτη φροντιστηρίου

Η απόφαση πάρθηκε από την έδρα καθώς υπήρξε αδυναμία συγκρότησης του δικαστηρίου καθώς τα αιτήματα για εξαίρεση των ενόρκων διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι καταγγέλλουσες και οι οικείοι τους εξέφρασαν την αγανάκτηση τους αναφέροντας ότι «είναι γελοίο να αναβάλλεται πάλι» ενώ φώναζαν με αγανάκτηση «ποιος έχει γίνει το θύμα, δεν ξέρω».

Ο 61χρονος ο οποίος βρίσκεται πλέον εκτός φυλακής από τον Νοέμβριο 2022 μετά από αίτημα του συνηγόρου του επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας, ήταν παρών στην συνεδρίαση.

Η αποφυλάκιση του όμως όπως και το γεγονός ότι κυκλοφορεί ελεύθερος έχει προκαλέσει την έντονη αγανάκτηση των οικείων των κοριτσιών και των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας ειδικά εάν ληφθεί υπόψη ότι η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έχει αναβληθεί ήδη τέσσερις φορές καθώς ο κατηγορούμενος μέσω δικηγόρου κάθε φορά ζητά αναβολή επικαλούμενος λόγους υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 61χρονος κατηγορούμενος στην πρώτη δίκη το 2020 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για ασέλγεια σε βάρος μαθητριών του.

«Εξετάζουμε τώρα ποιος είναι το θύμα» – Αγανάκτηση μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Την οργή της αλλά και την απογοήτευση της εξέφρασε μια από τις καταγγέλλουσες λέγοντας ότι «δεν έχουμε καμία προστασία από πουθενά. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει φυλακιστεί 30+ χρόνια και κυκλοφορεί ελεύθερος τα τελευταία δυο χρόνια. Συνεχίζει να μας παρενοχλεί, να μας παρακολουθεί και ερχόμαστε εδώ και παίρνουμε μια διαρκή απαξίωση από όλους. Ο ίδιος είναι και θύμα. Εξετάζουμε τώρα ποιος είναι το θύμα. Είμαστε εμείς που έχουν δεχτεί την κακοποίηση ή είναι αυτός που ήταν ο θύτης κανονικά. Αυτό είναι το πρόβλημα πλέον. Έχουμε γίνει εμείς ο θύτες. Η ερώτηση είναι ποιος εμάς θα μας προστατεύσει. Όταν ερχόμαστε τόσες φορές σε ένα δικαστήριο και φεύγουμε άπραγες χωρίς να παίρνουμε τίποτα. Είναι ένας άνθρωπος καταδικασμένος και συνεχίζει να κυκλοφορεί κανονικά σε μπαρ, σε καφετέριες και συνεχίζει να κυνηγάει κανονικά κορίτσια. Πού είναι η δικαιοσύνη».

Μια οικογενειακή φίλη ενός εκ των φερόμενων θυμάτων δήλωσε αγανακτισμένη ότι «δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Αυτοί οι άνθρωποι τόσο καιρό έχουν εξαντληθεί και οικονομικά και ψυχολογικά και αυτός τριγυρίζει ελεύθερος στα Χανιά και συνεχίζει την δράση του. Ντροπή και μόνο ντροπή».

«Βλέπετε έναν άνθρωπο που είναι εμφανής η κατάσταση της υγείας» – Τι υποστηρίζει η πλευρά του κατηγορούμενου

Στην απόφαση του δικαστηρίου να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης αναφέρθηκε ο συνήγορος του 61χρονου κατηγορούμενου, Βασίλης Ταουξής υποστηρίζοντας ότι «δεν έχουν δοθεί πολλές αναβολές και όσες έχουν δοθεί έχουν δοθεί για λόγους υγείας του κατηγορούμενου καθώς είχε υποβληθεί σε επεμβάσεις. Αυτή τη φορά η αναβολή δεν δόθηκε επειδή την ζητήσαμε. Καμία πλευρά δεν αιτήθηκε αναβολή της υπόθεσης. Η αναβολή δόθηκε διότι στα Χανιά που είναι μικρή κοινωνία συνδέονται με προσωπικές φιλίες είτε με τη μια είτε με την άλλη οικογένεια, είτε είναι συνάδελφοι του περιβάλλοντος της μιας ή της άλλης πλευράς. Η επιθυμία μας δεν ήταν η αναβολή αλλά να εξασφαλιστεί η εκδίκαση με όρους απόλυτης αμεροληψίας.

Το να λέει η κάθε πλευρά τα δικά της το βλέπουμε καθημερινά σε όλα τα δικαστήρια. Αλλά το να γράφονται συνθήματα εναντίον ενός κατηγορούμενου και το ότι ξυλοκοπήθηκε και πήγε στο νοσοκομείο είναι και αυτό ένα πραγματικό γεγονός. Πλέον καμία πλευρά δεν έχει σχέση με την άλλη και θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει ειρήνη και ο καθένας να περιοριστεί στα δικά του μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου».

Για την κατάσταση της υγείας του ο κ. Ταουξής ανέφερε ότι «βλέπετε έναν άνθρωπο που είναι εμφανής η κατάσταση της υγείας του και επειδή ακούστηκαν πολλά για ψευδή πιστοποιητικά δεν επικαλείται λόγους που δεν μπορούν να παρατηρηθούν. Ο κατηγορούμενος έχει ατελείωτες χειρουργικές ουλές και που βεβαίως είναι υπό συνεχή νοσηλεία χημειοθεραπεία και ανοσοθεραπεία. Βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλουν να τον βλέπουν μπροστά τους αλλά τα Χανιά είναι μικρά. Δεν πάει έξω από το σπίτι τους. Ενοχλούνται που τον βλέπουν στην πόλη. Αλλά το δικαστήριο δεν του απαγόρευσε να έρχεται στην πόλη των Χανίων».

Πηγή: flashnews.gr