Δίκη Πισπιρίγκου: Αποχωρεί ο Κούγιας από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης

«Ντόμινο» εξελίξεων προκάλεσε η ομόφωνη απόρριψη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου των αιτημάτων για κλήσεις μαρτύρων και ανάκληση προηγούμενων αποφάσεων του δικαστηρίου που είχε υποβάλει ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας.

Δίκη Πισπιρίγκου: Αποχωρεί ο Κούγιας από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης

Με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε διακοπή της δίκης για μια εβδομάδα, προκειμένου να συνεννοηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να αποχωρήσει από την υπεράσπιση.

Ειδικότερα, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναφέροντας ότι αντιμετωπίζει συνειδησιακό ζήτημα και δεν μπορεί να συνεχίσει, όπως ανέφερε, να νομιμοποιεί μια διαδικασία, κατά την οποία δίκαια αιτήματα της εντολέως του απορρίπτονται με «συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αιτιολογία».

Εις απάντηση η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε ότι οι αποφάσεις της έδρας εκφωνούνται και πως η αιτιολόγησή τους εμπεριέχεται στην τελική απόφαση που θα εκδοθεί.

«Ζητάω μια εβδομάδα διακοπή της δίκης. Θέλω να ενημερώσω τον πρόεδρο του ΔΣΑ μετά τις ομόφωνες απορρίψεις των αιτημάτων μας, διότι σκέφτομαι να αποχωρήσω, θέλω να συνεννοηθώ και με την εντολέα μου» είπε ο κ. Κούγιας και συνέχισε: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά τέτοια διαδικασία. Ο τρόπος που δαπανήσαμε χρόνο για να εξετάσουμε ακόμη και καφετζούδες εδώ, στέρησε τη δυνατότητα της κατηγορουμένης να εξεταστούν επιστήμονες. Απορρίψατε όλα τα αιτήματά μας. Η κ. κατηγορουμένη από τη πρώτη στιγμή τυλίχθηκε σε μια κόλλα χαρτί από παλιανθρώπους ιατροδικαστές και καθηγητές σαν τον Ράικο και τον Μπουζιάνη…».

Εισαγγελέας: O κ. Κούγιας μάλλον πέφτει σε αντιφάσεις

Η εισαγγελέας της έδρας λαμβάνοντας τον λόγο πρότεινε την υποβολή του αιτήματος γραπτώς από τον συνήγορο, ώστε το δικαστήριο να έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει αν θα διορίσει νέο δικηγόρο στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Ο κ. συνήγορος σήμερα το πρωί μας ρώτησε πόσες συνεδριάσεις έχουμε κάνει και μας έδειξε ότι ο αριθμός των συνεδριάσεων -70 μέχρι σήμερα μέσα σε 7,5 περίπου μήνες– είναι μεγάλος. Συνολικά εξετάστηκαν 60 μάρτυρες, γιατροί, νοσηλευτές, ιατροδικαστές και τοξικολόγοι. Τους εξέταζε ο κ. συνήγορος 2 και 3 ημέρες. Σήμερα έρχεται και κρίνει τη διαδικασία συνοπτική επειδή απορρίφθηκαν τα αιτήματά του. Μάλλον πέφτει σε αντιφάσεις. Αν το σκεφτείτε εδώ έχουμε συνεδρίαση και μάρτυρα. Ο κ. συνήγορος το θεωρεί συνοπτικό και θέλει να αποχωρήσει, εγώ το σέβομαι και θα το αποδεχτώ, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Όσον αφορά στο να διακόψουμε για μια εβδομάδα για να αποφασίσει, αυτό μπορεί να το κάνει ο κ. συνήγορος σε μια ώρα, δύο ώρες…», τόνισε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για να αποφασίσει.

Πηγή: cnn.gr