Σύλληψη επίορκου αστυνομικού στο κέντρο της Αθήνας - Τα μηνύματα που τον «καίνε»

Για εμπορία ανθρώπων και διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθη επίορκος αστυνομικός στο κέντρο της Αθήνας. Αναλυτικά η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του.

Σύλληψη επίορκου αστυνομικού στο κέντρο της Αθήνας - Τα μηνύματα που τον «καίνε»

Συνελήφθη την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, έξω από το ΜΕΤΡΟ Σεπολίων, ένας 23χρονος αστυνομικός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, νομοθεσία περί όπλων και πλημμελή φύλαξη οπλισμού.

Για την υπόθεση συνελήφθη και μια 23χρονη από την Κούβα, κατηγορούμενη ομοίως για εμπορία ανθρώπων, καθώς και για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας μέρας αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον αστυνομικό μαζί με άλλα τρία άτομα, να κινείται με όχημα στην περιοχή της Αθήνας και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σουγιάς, σκούφος τύπου full-face, ιδιωτικό πιστόλι και 16 φυσίγγια.

Αρχικά, ο επίορκος αστυνομικός επικαλέστηκε ότι έψαχνε να βρει το μηχανάκι του που δήθεν το είχαν κλέψει άγνωστοι και είχε ζητήσει τη βοήθεια των υπόλοιπων τριών ατόμων που ήταν στο αμάξι του για το βρουν.

Όταν οι συνάδελφοί του τον ρώτησαν την πινακίδα, απάντησε πως δεν τη θυμόταν και τους έδειξε το κινητό του τηλέφωνο που το είχε φωτογραφία στο Viber. Στην εφαρμογή όμως οι αστυνομικοί ανακάλυψαν και άλλες φωτογραφίες, όπως ενός όπλου. Μάλιστα κάτω από τη φωτογραφία του όπλου αναγραφόταν και χρηματικό ποσό.

Επίσης, ανευρέθηκαν φωτογραφίες γυναικών σε κατάσταση πιθανόν στέρησης της ελευθερίας τους και συγκεκριμένα σε μία εξ αυτών απεικονίζεται μία γυναίκα να κρατάει ένα χαρτί στα χέρια της, που έγραφε «Kanesex Επαλήθευση προφίλ Ιούλιος 2.2023». Επιπλέον προέκυψαν φωτογραφίες με αναγραφόμενες τιμές για παροχή ερωτικών υπηρεσιών.

Ακολούθως, ο αστυνομικός προσήχθη στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, όπου στην κατοχή του εντοπίστηκαν πειστήρια που στοιχειοθετούσαν το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Τα ευρήματα των αρχών

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν φωτογραφίες με οπλισμό – πυροβόλα όπλα και ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες σε συνδυασμό με τα απεικονιζόμενα ογκώδη χρηματικά ποσά, παραπέμπουν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ακόμη ανευρέθηκαν φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν στοιχεία προερχόμενα από τις εφαρμογές ΕΛ.ΑΣ., στοιχεία ετέρων προσώπων για τα οποία ο επίορκος αστυνομικός, βάσει των υπηρεσιακών του καθηκόντων δεν δικαιολογεί τη πρόσβαση του επ’ αυτών.

Κατ’ εκτέλεση Διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών η Ασφάλεια Αθηνών προέβη στην ανάλυση-εξέταση του υλικού και των εφαρμογών της τηλεφωνικής συσκευής, την οποία είχε στην κατοχή του ο συλληφθείς, κατά την οποία προέκυψαν μηνύματα, βίντεο και φωτογραφίες οι οποίες υποδηλώνουν την παράνομη δραστηριότητα.

Από τις επακόλουθες έρευνες στην οικία του, στην Πετρούπολη, εντοπίστηκε και συνελήφθη και η 23χρονη Κουβανέζα, ενώ -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 33 φυσίγγια, γεμιστήρας, 3 κινητά τηλέφωνα, φωτοαντίγραφα διαβατηρίου και ταυτότητας και πλαστή ταυτότητα με στοιχεία της 23χρονης. Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός ελέγχεται ήδη για άλλο πειθαρχικό παράπτωμα με το ερώτημα της απόταξης, καθόσον από τον Ιούνιο έως σήμερα ήταν ανά διαστήματα αδικαιολογήτως απών από την Υπηρεσία του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: News247