Τέμπη: Ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε την Τετάρτη (18/10) ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ Σπύρος Πατέρας.

Τέμπη: Ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, μετά την πολύωρη απολογία του στον εφέτη ανακριτή για τη σιδηροδρομική τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη. Του επιβλήθηκαν οι όροι καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σε βάρος του πρώην προέδρου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων, αλλά και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.

Παράλληλα διώκεται και σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος για τον τρόπο που έγινε η μετάταξη του 59χρονου προφυλακισμένου σταθμάρχη, ο οποίος είχε βάρδια στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Στον ίδιο τον σταθμάρχη, ο οποίος το βράδυ του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη ήταν μόνος του στο πόστο, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Η δίωξη του Σπύρου Πατέρα ασκήθηκε στα τέλη Αυγούστου. Για αυτή την υπόθεση έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε 15 άτομα, δύο έχουν προφυλακιστεί: ο 59χρονος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Θεσσαλία. Αύριο αναμένεται να απολογηθεί μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ.

Πηγή: efsyn.gr