Συλλήψεις ανηλίκων σε περιοχές της Αττικής για ληστείες και οπλοκατοχή

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σειρά από συλλήψεις ανηλίκων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συλλήψεις ανηλίκων σε περιοχές της Αττικής για ληστείες και οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στην Κηφισιά, τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15-16 ετών, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν άνδρα και απευθύνοντας του απειλές και με τη χρήση κλαδιού δέντρου μεγάλου μήκους, το οποίο χρησιμοποίησαν για περεταίρω εκφοβισμό αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν προσωπικά του αντικείμενα.

Ανωτέρω αστυνομικοί, λαμβάνοντας γνώση του συμβάντος, άμεσα προέβησαν σε αναζητήσεις και εντόπισαν τους κατηγορούμενους. Στο πλαίσιο ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του ενός ποσότητα κάνναβης 1,5 γραμμαρίου και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στα Λιμανάκια, στην περιοχή της Βάρκιζας, συνελήφθη στο μεσημέρι της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 19χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί στο πλαίσιο της περιπολίας τους, προέβησαν σε έλεγχο του 19χρονου στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι. Ο 19χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Βραδινές ώρες της Τετάρτης, στην περιοχή του Κολωνού, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις ανήλικοι, 14, 13 και 11 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας, εξύβριση και σωματική βλάβη. Αναζητούνται συνεργοί τους.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν ανήλικο άτομο και με χρήση σωματικής και λεκτικής βίας αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν προσωπικά του αντικείμενα. Κληθέντες αστυνομικοί εντόπισαν λίγο αργότερα τους κατηγορούμενους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των προαναφερόμενων αξιόποινων πράξεων.

Πηγή: news247.gr