Ζάκυνθος: Συνελήφθη ο Αφγανός που απήγαγε την κόρη του - Αφέθηκε ελεύθερη η υπεύθυνη βάρδιας

Συνελήφθη ο Αφγανός πατέρας που απήγαγε τη 16χρονη κόρη του μέσα από το νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Ζάκυνθος: Συνελήφθη ο Αφγανός που απήγαγε την κόρη του - Αφέθηκε ελεύθερη η υπεύθυνη βάρδιας

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 16χρονης κοπέλας που απήχθη από τον πατέρα της, χθες Δευτέρα (09/10), μέσα από το νοσοκομείο της Ζακύνθου, ενώ η νοσοκόμα βάρδιας που είχε συλληφθεί νωρίτερα αφέθηκε ελεύθερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, άνδρες του τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Πάτρας, εντόπισαν τον 44χρονο άνδρα -καταγωγής από το Αφγανιστάν- μαζί με την κόρη του και του πέρασαν χειροπέδες για την απαγωγή της ανήλικης κοπέλας.

Στον εισαγγελέα για αρπαγή ανηλίκου ο 44χρονος

Πατέρας και κόρη αναμένεται να επιστρέψουν στη Ζάκυνθο, όπου ο 44χρονος θα πάει στον εισαγγελέα με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου. Σημεώνεται ότι διαμένει μόνιμα στο νησί με τη συνομήλικη, Ζακυνθινή σύζυγό του, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο ανήλικα παιδιά.

Η ανήλικη είναι καλά στην υγεία της και θα επιστρέψει στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου θα διαμείνει υπό προστατευτική φύλαξη, μέχρι να βρεθεί κοινωνική δομή που θα φιλοξενήσει τόσο την ίδια όσο και την 6χρονη αδελφή της.

Είχαν γίνει καταγγελίες για κακές συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στο σπίτι των γονιών τους

Τον Αύγουστο, μετά από καταγγελίες που έγιναν για κακές συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στο σπίτι των γονιών τους, έγινε αυτοψία και με πρόταση της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, η εισαγγελία Ζακύνθου αποφάσισε την αφαίρεση της επιμέλειας και από τους δύο γονείς και την μεταφορά των κοριτσιών σε κοινωνική δομή. Από τότε, τα δύο κορίτσια, ηλικία 16 και 6 ετών, διέμεναν προσωρινά και μέχρι να βρεθεί δομή να τα φιλοξενήσει, στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες είχε βρεθεί η κοινωνική δομή που θα φιλοξενούσε τις δύο αδελφές. Ωστόσο, ο πατέρας τους, -ιθανόν και επειδή το πληροφορήθηκε- πήγε στο νοσοκομείο από όπου απομάκρυνε την μεγαλύτερη του κόρη στο πλαίσιο της απαγωγής και εξαφανίστηκε. Πλέον ο 44χρονος Αφγανός βαρύνεται με το κακούργημα της αρπαγής ανηλίκου.

Ελεύθερη η νοσοκόμα βάρδιας

Στον εισαγγελέα είχε προσαχθεί με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, η υπεύθυνη βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ζακύνθου, καθώς δεν εμπόδισε ή δεν αντιλήφθηκε, τον 44χρονο πατέρα να προχωρήσει στην αρπαγή της κόρης του. Μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη.

Ύστερα από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ έγινε γνωστό το περιστατικό

Σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου φιλοξενούνται δύο παιδιά με εισαγγελική εντολή από τις 24 Αυγούστου, ενώ χθες το βράδυ, ο πατέρας του ενός, πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα, άρπαξε το παιδί και εξαφανίστηκε.

Θυμίζεται ότι για το περιστατικό είχε συλληφθεί η νοσηλεύτρια βάρδιας, προκαλώντας την οργή του κ. Γιαννακού ο οποίος σημείωσε ότι παιδιά είναι «φυλακισμένα» στα νοσοκομεία.

«Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει» – Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

«Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Χθες βράδυ ο πατέρας άρπαξε το ένα παιδί και εξαφανίσθηκε.

Προφανώς εξετάζεται εάν περάσει αυτόφωρο. Τι άλλο θα μας συμβεί. Υπάρχουν δεκάδες κλίνες φιλοξενίας παιδιών στις προνοιακές μονάδες κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Το χειμώνα θα αυξηθούν κατά πολύ τα παιδιά στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή» σχολιάζει ο κ. Γιαννάκος.

«Η αρμόδια υπουργός κα Ζαχαράκη δεν καταδέχεται να μας ακούσει. Στην παιδιατρική κλινική φιλοξενούνται δυο παιδιά με εισαγγελική εντολή από 24 Αυγούστου. Γιατί; Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους. Τα παιδιά αυτά βιώνουν το κακό οικογενειακό περιβάλλον και μετά την αναλγησία του κράτους φυλακισμένα σε ένα νοσοκομείο. Το νέο υπουργείο, η νέα υπουργός που βρίσκεται;» τονίζει.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, τα παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα σε νοσοκομεία της χώρας με εισαγγελική εντολή, ξεπερνούν τα 70 σε αριθμό.

Πηγή: in.gr