Ηράκλειο: Πλήθος κόσμου στην «Βραδιά Ερευνητή» που οργάνωσε το ΙΤΕ

Εκτός από την εκδήλωση του ΙΤΕ στο Ηράκλειο, η φετινή Βραδιά του Ερευνητή διοργανώνεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη

Ηράκλειο: Πλήθος κόσμου στην «Βραδιά Ερευνητή» που οργάνωσε το ΙΤΕ

Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, οικογένειες, φοιτητές και μαθητές, την Παρασκευή (29/9) επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στην «Βραδιά Ερευνητή».

Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα, μεταξύ άλλων να ξεναγηθούν στο ΙΤΕ και να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης και της έρευνας, καθώς επίσης και να συμμετέχουν σε διαδραστικά πειράματα, ερευνητικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά, και άλλα δρώμενα.

Η φετινή εκδήλωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω ξενάγηση του κοινού σε ερευνητικά εκθέματα, εκπαιδευτικές δράσεις, τη δράση «Escape room-Ευρηκάκης: η Επιστροφή», Πλανητάριο Κρήτης (παραστάσεις διάρκειας 45 λεπτών, κυρίως για μικρά παιδιά), Eργαστήριο Imag(in)ing Technē | Φαντασιακές Εικόνες Τέχνης & Τεχνολογίας (διεπαφή τέχνης - τεχνολογίας – επιστήμης).

Chat Lab

Γνωριμία με τους ερευνητές σε προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις, μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών. Μέσω φιλικής συζήτησης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματά του κατευθείαν στην πηγή!

Εκτός από την εκδήλωση του ΙΤΕ στο Ηράκλειο, η φετινή Βραδιά του Ερευνητή προγραμματίζεται να διοργανωθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την περσινή χρονιά, περίπου 400 πόλεις διοργάνωσαν εκδηλώσεις για τη “Βραδιά του Ερευνητή” σε όλη την Ευρώπη, με τη συμμετοχή 2.300.000 πολιτών, ενώ στο Chat Lab, μέσα σε 12 ημέρες, πραγματοποιήθηκαν, σε επίπεδο χώρας, 155 συναντήσεις με πάνω από 3.500 συμμετέχοντες, κυρίως μαθητές!

Πηγή: neakriti.gr