Μητσοτάκης στην Κ.Ο.: «Δίνουμε μάχη με όλα τα μέσα, θα σταθούμε δίπλα σε όσους επλήγησαν»

Ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης.

Μητσοτάκης στην Κ.Ο.: «Δίνουμε μάχη με όλα τα μέσα, θα σταθούμε δίπλα σε όσους επλήγησαν»

«Η σκέψη μας σήμερα είναι στο Βόλο και τη βόρεια Εύβοια, καθώς τη θετική πορεία της χώρας σκιάζουν δύο αρνητικές συγκυρίες» σημείωσε ο πρωθυπουργός, αφού πρώτα συνεχάρη τους βουλευτές για την εκλογή τους.

«Δίνουμε μάχη με όλα τα μέσα θα σταθούμε δίπλα σε όσους επλήγησαν. Είναι πρωτοφανής η επίθεση της φύσης σε Θεσσαλία και Έβρο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι βιώνουμε τις επιπτώσεις από τις επιθέσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά και την πολιορκία των νοικοκυριών από την εισαγόμενη ακρίβεια.

«Η κυβέρνηση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στο πρόγραμμα μας. Στηρίζουμε το εισόδημα των πολιτών με μόνιμες και σταθερές αυξήσεις», τόνισε.
Πρωτοβουλίες στο θέμα της ακρίβειας στα τρόφιμα

Θα παρακολουθούμε κεντρικά τις τιμές στα φρούτα και τα λαχανικά Θα δημοσιεύονται κάθε μέρα ο τιμές και θα υλοποιούνται έλεγχοι για την πάταξη περιστατικών αισχροκέρδειας.

«Η ακρίβεια κάποια στιγμή θα υποχωρήσει, όμως οι αυξήσεις των μισθών και ο μειώσεις φόρων ήρθαν για να μείνουν», υπογράμμισε.

Δίνοντας το στίγμα των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τόνισε: «Απέναντι μας δεν είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αλλά τα χρόνια προβλήματα. Το σοβαρότερο μέτωπο της δεύτερης θητείας μας θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε όλα τα επίπεδα».

Ακόμη και «σαρώνοντας κάθε συμπεριφορά που αντιστέκεται στην πρόοδο», σημείωσε με νόημα.

«Αν στην πρώτη τετραετία ανακουφίσαμε την κοινωνία από τις πληγές της τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες αυτών των πληγών», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

πηγή: cnn.gr