Τι ισχύει με τα διόδια μετά το «άνοιγμα» της Εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης αποκαθιστώντας τη σύνδεση της βόρειας και της νότιας Ελλάδας.

Τι ισχύει με τα διόδια μετά το «άνοιγμα» της Εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις αποκλειστικά για Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα βάρους έως 3,5 τόνων, ενώ για τις επόμενες 48 ώρες τα οχήματα που κινούνται σε πλευρικούς δρόμους δε θα πληρώνουν διόδια.

Εξαιρούνται τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, τα κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας τα οποία παρέχουν υπηρεσίες στις πληγείσες περιοχές καθώς και οχήματα άνω των 3,5 τόνων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά νεκρών ζώων.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια Αθήνας – Θεσσαλονίκης έχουν σταματήσει και αυτά από την περασμένη Πέμπτη, οπότε η θεομηνία Ντάνιελ έπνιξε το θεσσαλικό κάμπο και οι προβλέψεις για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου είναι δυσοίωνες.

Κανονικά τα διόδια στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, Εγνατίας, Ιονίας

Κανονικά θα καταβάλλονται από το πρωί του Σαββάτου,16/9, τα διόδια για τα οχήματα έως 3,5 τόνων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στην Εγνατία οδό μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιονία Οδό και κατά μήκος της Ιονίας Οδού (ανεξαρτήτως κατευθύνσεως).

Οι εξαιρέσεις

Για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, ορίστηκε 48ωρη παράταση μη είσπραξης διοδίων σε αυτούς τους δρόμους, καθώς χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά νεκρών ζώων.

Επιπλέον, ορίζεται 48ωρη παράταση έως το πρωί της Δευτέρας,18/9, στην παύση είσπραξης διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου από Νίκαια έως Μαλιακό Κόλπο (συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου).

Πηγή: cnn.gr