Blue Horizon: Ελεύθεροι υπό όρους ο υποπλοίαρχος και ο λοστρόμος (vid)

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν ο υποπλοίαρχος και ο λοστρόμος του Blue Horizon, μετά από απόφαση του δικαστικού συμβουλίου

Blue Horizon: Ελεύθεροι υπό όρους ο υποπλοίαρχος και ο λοστρόμος (vid)

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την τύχη του υποπλοίαρχου και του λοστρόμου του Blue Horizon για τον τραγικό χαμό του 36χρονου Αντώνη, έγινε γνωστή την Παρασκευή (15/09).

Σύμφωνα με αυτή, τα δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου αφέθηκαν ελεύθερα με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Να θυμίσουμε ότι τόσο οι προαναφερόμενοι όσο και ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος είχαν απολογηθεί την περασμένη Κυριακή, με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να αποφασίζουν την προφυλάκιση των δύο τελευταίων ενώ είχαν διαφωνήσει για τους δύο άλλους κατηγορούμενους.

Έτσι η τύχη τους κρίθηκε στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο έκρινε ότι δεν υπάρχουν λόγοι προφυλάκισής τους.

Στον υποπλοίαρχο και τον λοστρόμο που ήταν παρόντες στο περιστατικό έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Οι σοκαριστικοί διάλογοι

Σοκ και οργή έχουν προκαλέσει οι διάλογοι των μελών του πληρώματος αμέσως μετά τη δολοφονία του άτυχου 36χρονου. Σε συνομιλία από τους ασύρματος ακούγεται να γίνεται λόγος για "ομερτά", σε μια προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος.

Εξοργιστικά είναι και τα αποσπάσματα, στα οποία ακούγεται ο ύπαρχος να χαρακτηρίζει "παλαβό" το θύμα και να τονίζει πως νόμιζε ότι ήταν "μαύρος, Πακιστανός".

Πηγή: news247.gr