Μπέος: «Σε 20 ημέρες καθαρό νερό στον Βόλο»

Ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε σήμερα πως τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν κατά την κρίση του, γιατί οι χώροι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, παίρνουν 8 με άριστα το 10.

Μπέος: «Σε 20 ημέρες καθαρό νερό στον Βόλο»

Τα σχολεία, εκτός από περιορισμένο αριθμό συγκροτημάτων, μπορούν να ανοίξουν τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο και το διαθέσιμο νερό θα είναι κατάλληλο μόνο για τις τουαλέτες.

Επίσης, θα δίνεται από ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό στα παιδιά, παρότι οι διευθυντές της εκπαίδευσης προτείνουν να μην ανοίξουν για υγειονομικούς λόγους τα σχολεία σε Δήμο Βόλου, Νότιο Πήλιο και Ζαγορά.

Ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε σήμερα πως τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν κατά την κρίση του, γιατί οι χώροι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, παίρνουν 8 με άριστα το 10.

Δήλωσε ακόμα πως μετά από 10 ημέρες σε Άλλη Μεριά και Άγιο Ονούφριο πήγε νερό και μέχρι την Κυριακή θα καλυφθούν απόλυτα τα δύο χωριά.

Το νερό στον Βόλο δεν είναι πόσιμο και ο ίδιος επιμένει πως είναι κατάλληλο για κάθε άλλη χρήση. Για τις επιθέσεις στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, είπε πως εκείνη θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις και ο κόσμος θα αποφασίσει.

Ο Α. Μπέος δεν εξήγησε γιατί, ενώ το νερό δεν είναι πόσιμο, σταμάτησε, ένα τριήμερο μετά την καταστροφή, η διανομή νερού στους δημότες, αλλά παραδέχτηκε πως ο δήμος δεν αγόρασε κανένα μπουκάλι νερό.

Τα 10 εκατομμύρια μπουκάλια νερό που μοιράστηκαν αφορούν αποκλειστικά δωρεές από ιδιώτες. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βόλος θα μπορεί να καταναλώσει πηγαίο νερό σε έναν μήνα με 20 ημέρες.

Σε ό,τι αφορά στον καθαρισμό της πόλης, όπως αναφέρει το magnesianews, ξεκινά από τη Δευτέρα και παρακάλεσε τους δημότες να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους για να μπορέσει ο καθαρισμός να προχωρήσει και να γίνει σωστά.

Σημείωσε ότι το νερό δεν θα είναι θαλασσινό, αλλά γλυκό με προσθήκη υγρού απολυμαντικού και το εν λόγω νερό θα παρέχεται από ιδιωτικές γεωτρήσεις της Χαλυβουργίας, της ΑΓΕΤ και της ΜΕΤΚΑ.

Συνολικά 15 βυτιοφόρα με 15-20 τόνους νερό θα είναι στη διάθεση του Δήμου για τον καθαρισμό που θα ξεκινήσει από την Νεάπολη, ενώ την Τρίτη θα ακολουθήσει το Παλιό Λιμεναρχείο.

Καθημερινά ο Δήμος θα εκδίδει και το πρόγραμμα του καθαρισμού, ώστε να ενημερώνονται οι δημότες και να απομακρύνουν τα ΙΧ τους.

Πηγή: Skai.gr