Κικίλιας: «Στους δέκα οι νεκροί από την κακοκαιρία - Τέσσερις οι αγνοούμενοι σε Βόλο και Πήλιο»

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε ο Βασίλης Κικίλιας για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel.

Κικίλιας: «Στους δέκα οι νεκροί από την κακοκαιρία - Τέσσερις οι αγνοούμενοι σε Βόλο και Πήλιο»

Δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη χώρα, όπως ενημέρωσε επισήμως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.

Σήμερα έχουν γίνε συνολικά 296 διασώσεις πολιτών και 1.700 απεγκλωβισμοί στις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει.

Προσοχή στα fake news – Καμία παρέμβαση σε φράγμα

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί με fake news που δημοσιεύθηκαν και αναδημοσιεύθηκαν και δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν έγινε καμία παρέμβαση σε φράγμα που να προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα.

Μπορεί να ενταθούν ανά πάσα στιγμή τα πλημμυρικά φαινόμενα

Ο υπουργός κάλεσε τους πολιτες να βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ανά πάσα στιγμή τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορεί να ενταθούν.

Αγωνία για τους αγνοούμενους - Φόβοι για περισσότερους νεκρούς

Την ώρα που οι ζημιές από την κακοκαιρία Daniel στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας είναι ακόμη ανυπολόγιστες, η μεγαλύτερη αγωνία και μέλημα για τον κρατικό μηχανισμό είναι οι απεγκλωβισμοί των πολιτών, καθώς ώρα με την ώρα μεγαλώνει η αγωνία για το πόσο θα αντέξουν παγιδευμένοι στα νερά, βιώνοντας εφιαλτικές στιγμές και έχοντας ξεμείνει από νερό, φαγητό και φάρμακα.

Πολίτες βρίσκονται εδώ και 24ωρα μέσα στα πλημμυρισμένα σπίτια τους και εκπέμπουν σήμα κινδύνου, περιμένοντας τους διασώστες. Κάπου εκεί, ξεκινούν και οι φόβοι στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΚΑΜ για το τι θα αντικρίσουν μόλις καταφέρουν να φτάσουν σε κάποια από τα χωριά που έχουν κυριολεκτικά βουλιάξει στο νερό.

Την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες απεγκλωβισμένων είναι και αυτές που βαραίνουν όλο και περισσότερο το κλίμα, καθώς ανεπίσημα γίνεται λόγος για αρκετούς νεκρούς. Χαρακτηριστικά, το MEGA μετέδωσε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ότι άλλοι δύο σοροί ανασύρθηκαν στον Παλαμά Καρδίτσας, ανεβάζοντας -ανεπίσημα- τον αριθμό στους εννέα νεκρούς.

Πηγή: cnn.gr