Με νοητική στέρηση ο 36χρονος που έσπρωξαν από το Blue Horizon

Ο άτυχος 36χρονος ζούσε με τα δύο αδέρφια του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Αγίου Νικολάου.

Με νοητική στέρηση ο 36χρονος που έσπρωξαν από το Blue Horizon

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στον Άγιο Νικόλαο από τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Κ. ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν μέλη του πληρώματος τον έριξαν από το καράβι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr ο 36χρονος λεγόταν Αντώνης και ήταν το αγαπητό παιδί του Αγίου Νικολάου. Ο Αντώνης Κ., σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται να ήταν άτομο με νοητική υστέρηση. Ένας άνθρωπος που ζούσε διαφορετικά και δύσκολα, χωρίς ασφάλιση και έσοδα. Βοηθούσε επαγγελματίες της τοπικής αγοράς, κουβαλούσε ψώνια και καθάριζε καταστήματα.

Ο άτυχος 36χρονος ζούσε με τα δύο αδέρφια του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Αγίου Νικολάου. Έκανε διάφορες δουλειές. Ο ίδιος και η οικογένειά του εξυπηρετούνταν από την κοινωνική υπηρεσία του νομού και το κοινωνικό παντοπωλείο.

Άμεσα στην περιοχή που ζούσε ο άτυχος 36χρονος έτρεξαν για βοήθεια και συμπαράσταση άνθρωποι που είχαν μέσα στην καρδιά τους τον άτυχο Αντώνη και την οικογένειά του. Η κοινωνική υπηρεσία ήταν στο πλευρό τους ενώ φαίνεται πως ένα από τα αδέρφια διακομίστηκε προληπτικά στο νοσοκομείο με κρίσεις πανικού.

Ήδη έχει προταθεί η κηδεία του να γίνει δημοσία δαπάνη από τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η περιοχή και το σπίτι όπου ζούσε η οικογένεια.

Άτομο με αναπηρία ο 36χρονος Αντώνης - Τα πρώτα λόγια του αδερφού του
Ο αδερφός του μίλησε στο Newsbomb.gr για τον τρόπο με τον οποίο έμαθε ότι ο άτυχος Αντώνης είναι νεκρός. Ο ίδιος με λίγα λόγια και φωνή που δεν έβγαινε περιγράφει τα τραγικά λεπτά της είδησης ότι ο αδερφός του δεν ζει πια αλλά και την επικοινωνία που είχε μαζί του λίγο πριν επιβιβαστεί στο καράβι.

«Με έπαιρναν κατά τις 22:30, δεν το πίστευα. Δεν ξέρω πώς βρήκαν το τηλέφωνό μου, με κάλεσαν με απόκρυψη. Λέω αποκλείεται, φάρσα είναι. Έρχεται ο άλλος αδερφός μου και μου λέει ο αδερφός μας πνίγηκε. Λέει τον έσπρωχναν έξω από το καράβι είδα το βίντεο. Τραγικό να σπρώξουν το παιδί, να πέσει στη θάλασσα. Ήταν να ταξιδέψει για Κρήτη. Το καράβι άνοιγε στις 6 του είπα να πάει. Δεν πρόλαβε, καθυστέρησε. Έτρεχε να μπει μέσα. Είναι τραγικό δεν του επέτρεψαν. Δεν τον άφηναν», είπε με σπασμένη φωνή ο αδερφός του άτυχου Αντώνη.

Blue Horizon: Βίντεο με τον 36χρονο να πνίγεται στον Πειραιά

Στο νέο βίντεο που έρχεται στο φως φαίνεται ο Αντώνης να επιπλέει στο νερό την ώρα που τον παρασέρνουν τα απόνερα από το πλοίο το οποίο είχε ξεκινήσει για να αναχωρήσει από τον Πειραιά.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για το περιστατικό.

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος»

ΠΝΟ για Blue Horizon: Η συμπεριφορά του πληρώματος δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των Ελλήνων ναυτικών

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εκφράζει την βαριά θλίψη και την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του επιβάτη στο πλοίο "Blue Horizon" και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Το αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών οι οποίο διαθέτουν υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης και εκπαίδευσης, πράγμα που το αποδεικνύουν καθημερινά μεταφέροντας και σε ετήσια βάση εκατομμύρια επιβατών και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο σε ασφυκτικές συνθήκες χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, έχοντας σαν πρώτο μέλημα τους αυτό που τους επιβάλει ο επαγγελματισμός τους δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Αναμένουμε τα πορίσματα των αρμόδιων Υπηρεσιών για την διαλεύκανση του όλου τραγικού περιστατικού.

Πηγή: neakriti.gr