Blue Horizon: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται καπετάνιος και τα 3 μέλη του πληρώματος

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού αντιμετωπίζουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τα οποία απώθησαν επανειλημμένα και εν τέλει έσπρωξαν στη θάλασσα 36χρονο την ώρα του απόπλου με αποτέλεσμα να βρει φρικιαστικό θάνατο μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικου Δικαίου.

Blue Horizon: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται καπετάνιος και τα 3 μέλη του πληρώματος

Εκτός από τον πλοίαρχο έχουν συλληφθεί ο ύπαρχος, ένας λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon. Και οι τέσσερις αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιων των δικαστικών αρχών το μεσημέρι, σήμερα, για να απολογηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ στην αρχή κυκλοφόρησαν φήμες ότι επρόκειτο για «λαθρεπιβάτη», σε μία προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, όπως προκύπτει ο 36χρονος είχε κανονικά εισιτήριο και μάλλον επρόκειτο για επιβάτη ο οποίος είχε αρχικά επιβιβαστεί στο πλοίο, για άγνωστο λόγο εξήλθε, και την ώρα του απόπλου επιχείρησε να ξαναμπεί, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βρίσκοντας φρικιαστικό θάνατο από τους φερόμενους ως αυτόκλητους σερίφηδες του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα 4 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν τη νύχτα της Τρίτης από το Λιμενικό Σώμα, μετά τα βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media. Από όλους λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει προανακριτικό υλικό, αλλά και τα σχετικά βίντεο.

Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα. Η ανακοίνωση – ενημέρωση των επιβατών ανέφερε ότι δεν αποτελεί ευθύνη του πληρώματος η επιστροφή στον Πειραιά, ενώ αρχικά οι πληροφορίες που διέρρευσαν ανέφεραν ότι ο 36χρονος πήδηξε μόνος του.

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Πηγή: thepressproject.gr