Ρωσία: Μπαράζ επιθέσεων με τρεις νεκρούς σε Χερσώνα και Χάρκοβο

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πλήγματα του πυροβολικού της Ρωσίας.

Ρωσία: Μπαράζ επιθέσεων με τρεις νεκρούς σε Χερσώνα και Χάρκοβο

Οι αρχές σε περιφέρειες της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας έκαναν γνωστό ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή σε πλήγματα του πυροβολικού της Ρωσίας.

Η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση στη Χερσώνα έκανε λόγο για τον θάνατο 35χρονης και τον τραυματισμό άνδρα χθες μετά το μεσημέρι κοντά στην ομώνυμη πρωτεύουσα. Μερικές ώρες αργότερα, η εισαγγελία έκανε λόγο για τον θάνατο άλλου ενός ανθρώπου και τραυματισμό ενός ακόμη, αυτή τη φορά στην ίδια την πόλη της Χερσώνας.

Σε χωριό κοντά στο Χάρκοβο, 39χρονη σκοτώθηκε χθες όταν το σπίτι της χτυπήθηκε από ρουκέτες του ρωσικού πυροβολικού, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή, αρκετές περιφέρειες της Ουκρανίας έγιναν εξάλλου στόχος ρωσικών πυραύλων κρουζ.

Η Ρωσία απέκρουσε νυχτερινές επιθέσεις της Ουκρανίας με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις περιφέρειες της Μόσχας και του Μπριάνσκ (νοτιοδυτικά), ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.

«Οι δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή Λιούμπερτσι (σ.σ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας) κατέστρεψαν drone που πέταγε προς την κατεύθυνση της Μόσχας», ανακοίνωσε ο δήμαρχός της, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν, μέσω Telegram.

«Κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές» στο έδαφος, πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως οι συναρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επιτόπου.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η ουκρανική επιδρομή αποκρούστηκε περί τις 04:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Τα αεροδρόμια Βνούκοβα και Νταμαντιένταβα και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ζουκόφσκι διέκοψαν τη λειτουργία τους προσωρινά για ακόμη μια νύχτα εξαιτίας των ουκρανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Οι πτήσεις ξανάρχισαν λίγη ώρα αργότερα, ανέφερε επικαλούμενο τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με εξειδικευμένους ιστότοπους παρακολούθησης της αεροπορικής κίνησης, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν 46 πτήσεις.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκαν άλλα δύο ουκρανικά UAVs στην Μπριάνσκ, περιφέρεια που γειτονεύει με την Ουκρανία (νοτιοδυτική Ρωσία).

Το υπουργείο ανέφερε πως ακόμη μια απόπειρα του Κιέβου «να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες (...) με drones στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αποκρούστηκε, προσθέτοντας πως κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν θύματα ούτε ζημιές.

Οι ουκρανικές επιδρομές με drones στη ρωσική επικράτεια, που έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, έχουν κυρίως στο στόχαστρο τη Μόσχα, 500 χιλιόμετρα από τα σύνορα των δυο χωρών, και τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Την Πέμπτη, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως καταρρίφθηκαν τρία ουκρανικά UAVs στις περιφέρειες Μπριάνσκ και Καλούγκα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καταστράφηκαν drones σε τομέα της ρωσικής πρωτεύουσας όπου έχουν την έδρα τους πολλές επιχειρήσεις και δημόσιοι θεσμοί, ενώ τον Μάιο, δυο UAVs καταστράφηκαν πάνω από το Κρεμλίνο.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφραζε στα τέλη του Ιουλίου την ικανοποίησή του διότι ο πόλεμος πλέον «φθάνει στο έδαφος της Ρωσίας».

Πηγή: news247.gr